Kablosuz ağ bağlantımızı kolayca kapatıp açalım


Ağ bağlantılarını Kapat - Aç
Laptopların çoğunda Wi-Fi (Kablosuz ağ) açma kapatma düğmesi bulunur , gel gelelim bazen bu düğme bouzulabilir (mesela bendeki bozuk) veya yeni bir işletim sistemi kurunca devre dışı kalabilir örnek olarak


Windows 11 veya 10 kurulan Lapotların bazılarında bu durum oluştu eğer böylesi bir durumda hiçbir program kullanmadan kolayca Kablosuz ağ bağlantınızı kapatıp açmak istiyorsanız çözümünü bu yazımızda bulacaksınız. Kablosuz ağ bağlantısını Kapatıp - Açmanın birçok yolu mevcuttur.

1. Elle Kablosuz ağ bağlantısını kapatıp - açmak

Burada kastetiğimiz şey ya denetim masası yoluyla , Denetim Masası - Ağ ve Internet - Ağ ve Paylaşım Merkezi - Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin yolunu izleyip açılan "Ağ Bağlantıları" penceresinde kablosuz ağ simgesini sağ tıklayıp "Devre dışı bırak" veya "Etkinleştir" komutunu uygulamaktır

kablosuz Ağı kapat veya etkinleştir

Malesef bu yöntem uzun olduğundan çalıştırdan verilecek küçük bir komutla açılacak "Ağ Bağlantıları" kısmından istenen bağlantı türü açıp kapatılabilir işte komutumuz.

ncpa.cpl

Böylece üstteki Pencere direkt olarak açılacaktır.

2. Kısayol üzerinden Kablosuz ağ bağlantısını Kapatıp açmak

İşimizi biraz daha kolaylaştırmak için üstteki çalıştır komutunu verdiğimizde açılan "Ağ Bağlantıları" kısmında Kablosuz ağ bağlantımızı (Wi-Fi) sağ tıklayıp kısayol oluştur diyebiliriz , bize burada kısayol oluşturulamıyor masaüstünde oluşturayımmı diye soracaktır evet diyelim böylece masaüstümüzde Kablosuz ağ bağlantı kısayolu oluşacaktır.

Ağ bağlantı kısayolu oluştur

Bu kısayolu sağ tıkladığımızda etkinleştir veya devre dışı bırak seçenekleri belirecektir.

Kısayol ile ağ bağlantılarını aç kapat

3. Bir script yardımı ile Kablosuz ağ bağlantısını açıp kapatın

En kestirme ve kolay adımı sanırım bu yöntemdir çünkü tek tıkla Herhangi bir ağ bağlantımızı açıp kapatmaya imkan verir , aşağıdaki kodlar iki şekilde kullanılabilir ya bir .cmd oluşturup içine aşağıdaki kodları tek tek gireriz veya masaüstüne sağ tıklarız ve yeni - Kısayol deriz.

Yeni Kısayol oluştur

ve açılan boşluğa kablosuz ağı kapatmak için aşağıdaki komutu gireriz.

cmd.exe /c netsh interface set interface "Wi-Fi" disabled

Kablosuz ağı (Wi-Fi veya Wlan) açmak için ise aşağıdaki komutu kullanmamız gerekir.

cmd.exe /c netsh interface set interface "Wi-Fi" enabled

Not: bendeki kablosuz ağ bağlantısının ismi "Wi-Fi" dir , sizdeki farklı olabilir kontrol edip "Wi-Fi" yerine sizdekini yazınız , komutları .cmd şeklinde kullanacaksanız bunun için herbir komutu not defterine yapıştırıp Dosya - Farklı Kaydet... seçeneğine tıklayın. Açılan pencerede herhangi bir isim verin (dosya ismini istediğiniz şekilde düzenleyin ) ve uzantısı .cmd olarak kaydedip çalıştırın.

Burada dikkat edilmesi gereken tek şey Bu .cmd dosyalarının Yönetici yetkilerinde çalıştırılmasının gerekliliğidir bunun için mesela kapat.cmd ve ac.cmd oluşturdunuzssa bunların kısayollarını masasütüne atıp her bir kısayola sağ tıklayın ve Özellikler - Gelişmiş kısmından "yönetici olarak çalıştır" kısmına tik koyun böylece her defasında sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır demek zorunda kalmazssınız.

Yönetici olarak çalıştır

Komutların uygulanması neticesi Ağ bağlantılarında kablosuz ağ bağlantısının durumu aşağıdaki resimde gösterilmiştir

Wi-Fi açık ve kapalı

Üstteki yöntem tüm windows sürümlerinde sorunsuz çalışmaktadır. Eğer Bir Vbscript ile WiFi veya Ethernet bağlantılarını kapatıp açmak istiyorsanız aşağıdaki linkteki dosyaları kullanabilirsiniz.

- Wmic komutları ile Ağ bağlantılarından birini kapatın Burada

- Net Disabler İnternet kesmje yazılımı Burada

- Bir tıkla internetinizi kapatın Burada

12 Temmuz 2016 Tarihli başlık güncellendi


12 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Tarık
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for mahferer
  5. Avatar for Velociraptor
  6. Avatar for Programdelisi
  7. Avatar for Velociraptor
  8. Avatar for Fatih araz
  9. Avatar for Velociraptor
  10. Avatar for mehmet
  11. Avatar for Velociraptor
  12. Avatar for Kadir

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha