Windows güvenlik duvarı ayarları nasıl sıfırlanır


Güvenlik duvarı ayarlarını sıfırlayın
Windows güvenlik duvarı ilk olarak Xp de tanıtıldı ve diğer sürümlerde biraz daha geliştirildi , Vistaya gelindiğinde Güvenlik Duvarı Windows Filtreleme Platformu API'sı ve tümleşik IPsec tabanlı olacak

şekilde yeniden tasarladı sonrasında daha da akıllı hale geldi. Windowsta güvenlik duvarı ayarları ile bir işiniz oldu ve kurcaladıysanız veya herhangi bir yazılım siz farkında olmadan güvenlik duvarı ayarlarını bozduysa bağlantı ve ağ ile ilgili uyarılar vermeye başlar bazen de internete dahi bağlanılmaz bu gibi durumlarda Firewall ayarlarını sıfırlamak en mantıklı çözümdür , sıfırlama ile birlike önceden oluşturulmuş kuralların hepsi Windows varsayılanına dönecektir , bunu yapmanın iki yolu mevcut olup bu yazımızda bu yöntemleri açıklamaya çalışacağız

1. Güvenlik duvarı ayarlarını Elle (Manuel) sıfırlamak

Öncelikle Windows güvenlik duvarını açmamız gerekecektir bunun en kestirme yolu ise aşağıdaki komutu çalıştıra yazıp Enter tuşuna basmaktır.

wf.msc

Güvenlik duvarı açılacaktır , sol başta bulunan "Yerel bilgisayar üzerinde Gelişmiş güvenlik özellikli windows Güvenlik duvarı" kısmına sağ tıklayalım ve "Varsayılan ilkeyi geri yükle" diyelim.

Firewall (Güvenlik duvarı) varsayılan ilkeyi geri yükle

Çıkan uyarıda yapılan tüm değişikliklerin sıfırlanacağını... vs bildirir (1) , Evet butonuna bastığımız anda Güvenlik duvarı ayarları sıfırlanacak ve "Başarı ile geri yüklendi" mesajı belirecektir (2)

Güvenlik duvarı ayarları sıfırlandı

Üstteki işlem sonrasında Güvenlik duvarına sonradan eklediğiniz tüm kurallar geçersiz hale gelecek ve Windows ilk kurulduğu andaki durumuna geri dönecektir.

2. Netsh kullanarak Windows güvenlik duvarı ayarlarını sıfırlamak

Üstteki işlemler yerine Windows güvenlik duvarı ayarlarını tek bir komutla sıfırlayabiliriz bunu gerçekleştirmek için komut istemini yönetici yetkilerinde açıp aşağıdaki tek satırlık kodu çalıştırmamız yeterlidir

netsh advfirewall reset

Eğer komut başarılı şekilde uygulanırsa ekrana aşağıdaki şekilde OK mesajı gelecektir

Netsh ile güvenlik duvarı ayarları sıfırlandı

Windows Firewall denen Güvenlik duvarı ayarlarını sıfırlamak,resetlemek veya ilk haline geri döndürmek çoğu durumda birçok bağlantı sorununu çözebilecektir.

3. FAB yazılımı ile Windows güvenlik duvarı ayarlarını sıfırlayın

Üstte anlatılan yöntemler ile Windowsun varsayılan araçları ile güvenlik duvarı (Firewall) ayarlarını sıfırlayabilirsiniz gel gelelim tanımlı birçok kuralınız silineceği için yeniden kurallar oluşturmanız gerekecektir. Bundan kaçınmak için Ücretsiz ve Portable bir Uygulama olan FAB (Firewall App Blocker) yazılımını kullanabilirsiniz.

1. Yazılımı indirdikten sonra zipten çıkartın ve üst menüde bulunan Dosya - Listeyi dışarıya aktar (1) menüsünü kullanıp Güvenlik duvarı ayarlarınızı yedekleyin. Eğer FAB arayüzünde hiçbir ayar görünmüyorsa ve güvenlik duvarında kendinizce oluturduğunuz ayarlarını varsa FAB için tekrar oluşturmanız gerekecektir. Eğer sadece Ayarları sıfırlayacaksanız bir sonraki adıma geçin.

FAB ile Firewall sıfırla

2. Güvenlik duvarı - Güvenlik Duvarı Ayarlarını Sıfırla (2) kısmına tıklayıp Firewall ayarlarını sıfırlayın.

3. Ardından Dosya - Dışardan Liste al deyip ilk maddede dışarıya aktardığınız FAB ayarlarını geri yükleyebilirsiniz.

- Windows Güvenlik duvarı ile Port açmak Burada

- Güvenlik duvarı ile internet bağlantısını kesin Burada

18 Aralık 2016 Tarihli başlık güncellendi


8 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Salih
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for Guest
  5. Avatar for Velociraptor
  6. Avatar for hasant
  7. Avatar for Velociraptor
  8. Avatar for Erdinç

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha