Tek Jak Girişli Laptopta Oyuncu Kulaklığı kullanmak


Laptop Jak girişi farklı
Geçenlerde bazı işlerim dolayısı ile yurt dışına çıkmıştım 12 yaşındaki yeğenimin benden ısrarla Gamer kulaklık istemesi neticesi bir tane gamer kulaklık alıp hediye getirdim , gel gelelim ondaki Laptop Sony marka

olup hem kulaklık hemde mikrofon için sadece tek bir jak girişi bulunuyormuş , benim getirdiğim kulaklıklı mikrofonda ise iki tane erkek jak var (biri yesil biri pembe) sadece kulaklığı takınca çalışıyor gel gelelim mikrofonu çalışmıyor çünkü mikrofon jakı boşta , sadece mikrofon jakını taktığımda ise çalışmıyor , muhtemelen ayar yapmak gerek ama zaten bu hali ile çocuk kullanamaz yurt dışından aldığım için birdaha oralara gitmem en az 3-4 ay sonra olacağından başladım çözüm aramaya , sizde durum tam tersi de olabilir , yani elinizde çok kaliteli bir kulaklıklı mikrofon vardır gider yeni bir Laptop alırsınız bir bakarsınız hem kulaklık hemde mikrofon girişi ayrı ayrıdır Oysa sizdeki kulaklıklı mikrofon tek jaklıdır (Combo)

Tek jak girişli laptop

Oysa birçok laptopta aşağıdaki gibi Kulaklık ve Mikrofon girişleri ayrı ayrıdır

Laptop Audio jak

Bu gibi bir durumda ekstradan bir Aparat almak en doğru çözüm olacaktır , internette arama yapacaksak "ses çoklayıcı" terimi ile arama yapmamız gerekmektedir , Elbette ihtiyaca göre farklı sonuçlar içerisinden seçim yapmamız gerekecektir mesela :

1. Elimizdeki Kulaklıklı mikrofonun iki erkek çıkışı varsa ki %90 ı bu şekildedir bu durumda ; 2 dişi çıkışlı , 1 erkek girişli bir Aparat almamız gerekir , aşağıdaki resimdeki üç kutuplu 3.5mm Ses Çoklayıcıyı görüyorsunuz.

3 kutuplu ses çoklayıcı

Eldeki mevcut kulaklıklı mikrofonu ses çoklayıcıya taktığımızda aşağıdaki gibi bir görüntü elde ederiz

Ses çoklayıcı

Bu tek erkek girişli combo diye tabir edilen ve TRRS teknolojisi kullanan jaklarda bölmeler aşağıdaki şekilde çalışacaktır.

TRSS

2. Elimizdeki Kulaklıklı mikrofonun tek bir combo çıkışı varsa (tek erkek jak) ve mikrofonda kulaklıkta buradan çalışıyorsa bu durumda ; tek dişi çıkışlı , iki erkek girişli bir aparat satın almamız gerekecektir

Tek dişi çıkış iki erkek girişli ses çoklayıcı

Aparat alırken dikkat edilmesi gereken şey ; kalitesiz ve ucuz ürünlerden kaçınmaktır böyle ürünler , mikrofon veya kulaklıkta parazite sebep olabilecektir kaliteli mikrofonlu kulaklıklar veya gamer diye tabir edilen oyuncu kulaklıklarında üstte resimlerini, verdiğimiz aparatlar kendiliğinden verilebilmektedir. Dikkat edilmesi gereken diğer bir husus ise teknoloji marketlerindeki personelin yanlışlıkla size kulaklık çoklayıcısı verebilecek olmasıdır

Kulaklık çoklayıcı

Bunlar Mikrofonu görmezler o sebeple de işinize yaramayacaktır , aslında çözüm olarak düşünülebilsede işlevi farklı olan bir diğer olasılıkta USB ses kartlarıdır , fakat eğer ses kartınızda bir arıza yoksa veya anakartınızın Mikrofon girişinde veya dahili ses kartında bir arıza yoksa bunların ucuz olanlarını kullanmanızı pekte tavsiye etmiyorum çünkü çok kaliteli ses çıkışı elde edilmeyecektir. Pahalı olanlarını almak ta zaten ekonomik olmaz.

USB ses kartı

USB ses kartlarını şu durumlarda tercih edebilirsiniz :

1. Laptop veya bilgisyardaki Mikrofon girişiniz bozuksa
2. Laptop veya Bilgisayardaki Kulaklık girişi bozuksa
3. Laptopta sadece kulaklık girişi var ve Mikrofon girişi yoksa
4. Tek jak ses girişli laptopa iki jak girişli mikrofonlu kulaklık takmak istiyorsak veya tersi

Üstteki durumlardan herbirinde USB ses kartı kullanılabilir. Üstteki bütün ürünleri Türkiyede bulmak mümkündür , özelliklede online satış sitelerinde çok çeşitli kalite ve fiyat aralıklarında olanlarını bulabilirsiniz.


8 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Onur
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for Dead
  5. Avatar for Velociraptor
  6. Avatar for dearmileva
  7. Avatar for Velociraptor
  8. Avatar for Oğuz

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha