Mobil etkin nokta kendi kendine kapanıyor


Mobil etkin nokta aniden kapanıyor
Mobil etkin noktanın Windows 10 da en çok kullandığım özelliklerden biri olduğunu daha önceki yazılarımda belirtmiştim , çünkü modem bulunduğum odaya 8 Metre kadar uzak ve aradaki duvarlar sebebi


ile hemen hemen hiç sinyal almıyor bu sebepledirki Laptopumu sürekli Ethernet kablosu ile kullanıyorum , Kablosuz ağ sinyallerinin zararlarını gözönüne aldığımızda aslında bu durum oldukça işime geliyor gel gelelim kendi odamda bir misafir ağırladığımda mobil etkin noktayı açıp interneti paylaşıyorum buraya kadar herşey normalken , eğer aktif olarak Mobil etkin nokta 5 Dk kulanılmazssa otomatik olarak kendini kapatıyor , Kullanıcıya bir seçenek sunmayıp kendi kafalarından aktif olmayan bir etkin noktayı otomatik olarak kapatmak kullanıcıları sadece gereksiz yere öfkelendirmek demektir. Hatta durum okadar vahimki mesela Turkcell salla kazan dan BIP uygulaması üzerinden 500 Dk kazandınız diyelim BIP uygulaması internet bağlantısı istediğinden Mobil etkin nokta üzerinden internete bağlıyken birisini aradınız , tam konuşmanın ortasında Mobil etkin nokta kendini kapatır. Bir insanın böylesi bir özelliği bukadar acemice sunabilmesi için herhalde kasten Microsoftu batırmaya çalışıyor olması gerekir. İnternette herkes bu konudan şikayetçiyken bunun neden fixlenmediği hususu ise ayrı bir tartışma konusu olabilir.

Mobil etkin nokta

Mobil Etkin nokta neden otomatik olarak kapanır

Windows 10 1703 sürümünden sonra aşağıdaki iki ayarın geçersiz olduğu yazılmasına rağmen bendeki 1809 da halen çalıştırklarını gözlemledim . Mobil etkin noktanın kapanmasının ardında aşağıdaki iki ayar vardır.

1. PeerlessTimeout : Zaman aşımı süresi olarak bilinen bu ayar varsayılan olarak 5 dk ya ayarlıdır , yani eğer mobil etkin noktada herhangi bir bağlantı yoksa (Client) 5 dk sonunda bağlantı otomatik olarak kendini kapatır. 0 değeri desteklenmez , 1 ila 120 arasında bir değere ayarlanabilir. Değişiklikten sonra sistemin yeniden başlatılması gerekir.

2. PublicConnectionTimeout : Eğer herhangi bir internet bağlantısı belirli bir süreliğine bulunamazsa Mobil etkin nokta yine kendisini otomatik olarak kapatacaktır. Varsayılan süre 20 dk dır. 1 ile 60 arasında bir değer olarak ayarlanabilir. Bir zaman aşımı gereklidir, bu nedenle 0 değeri desteklenmez.Aşağıda her iki ayarın registrydeki yerlerini görüyorsunuz.

Mobil etkin nokta registry

Eğer Mobil etkin nokta ayarlarını varsayılan haline getirmek isterseniz bu durumda her iki registry kaydınıda silmeniz gerekecektir bunu otomatik yaptırmak için aşağıdaki scripti kullanabilirsiniz.

mobil hotspot kapanmasın

Scripti kullandıktan sonra halen bir sonuç alamadıysanız LÜtfen Microsofta ulaşıp Hangi akla hizmet otomatik kapanan bir Mobil etkin nokta tasarladığını sorunuz. Microsoftun bu konudaki sayfasından bilgi edinmek isterseniz Buraya tıklayın

NOT: Yeni çözüm önerileri buldukça başlık güncellenecektir, henüz Microsoft forumları dahil bilinen bir çözüm yoktur.

- Mobil etkin nokta açık fakat internete bağlanmıyor Burada

- Mobil etkin nokta kullanımını yasaklayalım Burada

- Mobil etkin Noktayı Ayarlayamıyoruz hatası Burada

- Cep telefonu internetini Bilgisayarımızda kullanalım Burada

- Android cep telefonumuzun internetini paylaşalım Burada


5 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for murat
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for Hayat dediğin ne ki
  5. Avatar for K. Cihan Sipahi

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha