Kurtarma ortamı bulunamadı hatası


Kurtarma ortamı bulunamadı hatası
Hangi işletim sistemi olursa olsun zamanla performansı düşer ve artık öyle bir hale gelir ki yeniden sistem kurmak kaçınılmaz hale gelir , eğer akıllı telefon kullanıyorsanız bunu farketmişsinizdir. Windows


, Android , Linux , Mac OS ... hepsinde belirli hataları gidermek veya sistemdeki hantallığı ortadan kaldırmak için fabrika ayarlarına döndürmek şart oluyor. Windowsta işletim sistemini tamir etmek için , Geri yükleme , sistem yenileme, Sıfırlama gibi seçeneklerimiz mevcuttur , bu konudaki ayrıntılı açıklamaları Buradaki linkimizden edinebilirsiniz.

Windows 11 sıfırlama işlemi nasıl yapılır

1. Ayarlar - Sistem kısmına tıklayıp kaydırma çubuğunu biraz aşağıya kaydırın ve burada yeralan Kurtarma kısmına gelin

Windows 11 Kurtarma

2. Kurtarma kısmına tıkladığınızda "Bu bilgisayarı sıfırlayın" seçeneğinin de yeraldığı sayfa açılacaktır. Aynı yere bir komut ile erişmek isterseniz çalıştır penceresinden aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz.

ms-settings:recovery

Windows 10 nasıl sıfırlanır (Fabrika ayarlarına döndürme)

Eğer sisteminizde meydana gelmiş olan bir hatayı bir türlü düzeltemediyseniz windowsu sıfırlamayı deneyebilirsiniz bunun için Ayarlar - Güncelleştirme ve güvenlik - Kurtarma kısmına gidin ve burada üst kısımda yeralan ve Bu bilgisayarı sıfırla başlığı altındaki "Başlayın" butonuna tıklayın.

Bu bilgisayarı sıfırla

Başlayın butonuna tıkladığınızda karşınıza iki farklı seçenek gelecektir. tercihinize göre Herşeyi kaldırabilir veya Dosyalarınızı saklama seçeneğini seçebilirsiniz.

Bilgisayar sıfırlama seçenekleri

Üstteki seçeneklerden birini seçtiğinizde Eğer Kurtarma ortamı bulunamadı , Windows yükleme veya kurtarma medyasını takın ve bilgisayarınızı bu medyayla yeniden başlatın diye bir uyarı alıyorsanız , bu hatayı aşağıdaki adımları takip ederek giderebilirsiniz.

Kurtarma ortamı bulunamadı

Bu bilgisayarı sıfırla işleminde kurtarma ortamı bulunamadı hatası

Sıfırlama işlemi için Windows medyası (ISO su) gerekmediğinden nispeten kolaydır. Sıfırdan format işleminde ise Medyanın bulunması , düzgün şekilde Parmak belleğe yazdırılması , BIOS tan başlangıç ayarı ve formatlama gibi işlemler gereklidir bu sebeple çoğu kişi sıfırla işlemini tercih etmektedir. Kurtarma ortamı bulunamadı hatası genellikle , Windows Recovery Environment (WinRE) - Windows Kurtarma Ortamı kapalıysa yada WinRE görüntüsü eksik veya bozuksa ortaya çıkmaktadır. WinRE'yi açmak kolay bir iştir ve çoğu durumda hatayı düzeltir, WinRE'yi onarmak oldukça karmaşıktır. WinRE yi açmak için aşağıdaki adımları uygulayın

1. Windows 10 kurtarma ortamı açıkmı diye kontrol etmek için Komut istemini yönetici yetkilerinde başlatıp aşağıdaki komutu verin

Reagentc /info

Komut çıktısındaki "Windows RE status" bilgisi bize kurtarma ortamının açıkmı yoksa kapalımı olduğu konusunda bilgi verecektir.

Windows Re status

Eğer sizdede üstteki resimdeki gibi kapalıysa aşağıdaki komutu kullanarak açabilirsiniz.

Reagentc /enable

Komutu uyguladığınızda aşağıdaki gibi bir ekran çıktısı verecektir.

reagentc komutu

Sonrasında tekrar windos 10 u sıfırlamayı denediğinizde Kurtarma ortamı bulunamadı hatasının giderilmiş olması gerekir.

- Windows 10 u sıfırlayalım Burada

- DISM komut aracı ile Windows 10 tamiri Burada

- Oturum açamadığımız Windows 10 u Onaralım Burada

- Laptoplarda Recovery (kurtarma) klavye kısayolları Burada


21 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Enver
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for otooo
  5. Avatar for Velociraptor
  6. Avatar for termimator
  7. Avatar for Velociraptor
  8. Avatar for emir
  9. Avatar for Velociraptor

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha