Açılışta önceki klasör pencereleri geri yüklensin


Oturum açılırken önceki klasör pencereleri geri yüklensin
Bilgisayarda aradığımızı kolayca bulabilmemiz için klasörler ile çalışırız mesela varsayılan olarak bize sunulan İndirilenler, Belgeler, Resimler ... gibi kategoriler vardır ve download ettiğimiz bir dosyayı indirilenler


klasörü içerisinde buluruz aynı şekilde Mp3 dosyalarımızı müzikler klasöründe muhafaza edebilir veya Fotoğraflarımızı "Resimler" klasörü içerisinde saklayabiliriz. Tüm bunlar bize erişim kolaylığı sağlayacaktır. Gün içerisinde mesela kendi oluşturduğunuz bir klasör içerisinde yeralan belgelerle çalışıyorsunuz varsayalım lakin bu klasörün yolu iç içe 5-6 klasörden oluşsun , bilgisayarı her açtığınızda çalışma belgelerinize ulaşmak için her seferinde 5-6 tık yapmanız gerekecektir. Halbuki Windows işletim sistemi varsayılan olarak aktif halde gelmeyen fakat etkinleştirildiğinde size kapanışta açık olan tüm klasörleri tekrar açarak kolaylık sağlayan bir özelliğe sahiptir. Aşağıdaki makalemizde ilgili özelliği nasıl aktif edebileceğinizi açıklayacağız.

Bilgisayar kapanırken açık olan klasörler bir sonraki oturumda tekrar açılsın

Windowsu Türkçeleştirirken yapılan bir ton çeviri hatasından nasibini almış olan bir özellik ismi daha karşımızda , Mesela Windows 11 ve 10 daki ismi ; "Oturum açmada Önceki klasör pencerelerini geri yükle" Xp de özelliğin ismi ; "Oturum açıldığında Klasör pencerelerine geri yükle" Hangisi doğru , Hepsimi yanlış kararı size bırakıyorum. Konumuza dönecek olursak , Bilgisayarı kapattığınız sırada açık olan klasörleri açmak için aşağıdaki adımları izleyin.

1. Dosya gezginini açıp en sağdaki Üç nokta kısmını seçin ve aşağı açılır menüdeki seçenekler kısmına tıklayın.

Dosya gezgini seçenekler

2. Açılacak olan Klasör seçenekleri Penceresinde "Görünüm" sekmesine geçiş yapıp sağ taraftaki kaydırma çubuğunu aşağıya doğru kaydırın ve "Oturum açmada Önceki klasör pencerelerini geri yükle" kutucuğuna tik koyun.

Oturum açarken önceki pencereler geri yüklensin

Aynı yere çok daha hızlı ulaşmak için çalıştır penceresinden aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz

rundll32.exe shell32.dll,Options_RunDLL 7

Komut uygulandığında direkt olarak Dosya gezgini seçeneklerinden Görünüm sekmesi açılacaktır. Bu ayardan sonra Bilgisayarınız kapanırken açık olan klasörler birdahaki sistem açılışında otomatik olarak tekrar açılacaklardır. "Oturum açmada Önceki klasör pencerelerini geri yükle" ayarını bir tıkla aktif edip tekrar devre dışı bırakabilmek için aşağıdaki vbs scriptinden de faydalanabilirsiniz. Script ilk tıkta ayarı açmakta ikinci tıkta varsayılan hale getirmektedir.

Açık olan klasörler geri yüklensin

Aşağıdaki script Windows 11 ve 10 , Windows 8.1 , Windows 8 ve Windows 7 de sorunsuz çalışmaktadır. Daha düşük Windows sürümlerinde denenmemiştir.

- Tüm klasörlerin görünüm ayarlarını sıfırlayalım Burada

- Klasör görünüm ayarlarını yedekleyelim Burada

- Windows 10 dosyaları gruplamasın Burada

24 Ekim 2019 Tarihli başlık güncellendi


5 Yorum Var
  1. Avatar for L. KESKİNKILINÇ
  2. Avatar for Velociraptor
  3. Avatar for Hakkı
  4. Avatar for Velociraptor
  5. Avatar for Aykut bilir

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha