Netplwiz ekranında ad ve parola kutucuğu yok


Windowsu parolasız kullanın
Microsoftun mayıs sürümü çıkalı birkaç hafta oldu ve kullanıcılar bu yeni sürümdeki değişiklikleri yavaş yavaş farketmeye başladılar. Bunlardan birtanesi de Kullanıcının bilgisayarı tek başına kullandığı

ortamlarda girişte windowsun şifre sormasını engellemek için kullandığı netplwiz.exe ekranıdır. bilgisayarınızdaki şifereleri yönetmek için bu aracı kullanıyorsanız tuhaf şekilde kullanıcılar sekmesinde yeralan "Kullanıcı bu bilgisayarı kulanmak için bir ad ve Parola girmelidir" kutucuğunun olmadığını farkedersiniz.

netplwiz şifre kutucuğu yok

Halbuki önceki sürümlerde çalıştırdan aşağıdaki komutu verip Enter tuşuna basınca

netplwiz

Karşınıza gelecek olan kullanıcı hesapları penceresinde "Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve Parola girmelidir" kutucuğu yeralıyordu

netplwiz şifre kutucuğu var

Kullanıcı eğer bilgisayarına şifresiz giriş yapmak istiyorsa bu tiki kaldırıp ardından Uygula ve Tamam butonlarını kullandığında karşısına mevcut şifresini soran bir ekran gelecek ve buraya şifresini girdikten sonra artık windows açılırken kendisine şifre sormayacaktır. Microsoftun bu kutucuğu hangi akla hizmet kaldırdığı bilinmemektedir, gel gelelim bilgisayarını zaman zaman şifresiz kullanmak isteyen arkadaşlar eğer bu seçeneği geri getirmek istiyorlarsa yapacakları işlem aşağıdaki registry kaydına gidip

HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\PasswordLess\Device

Ardından sağ tarafta "DevicePasswordLessBuildVersion" REG_DWOR anahtarının değerini "0" yapın , normalde değer "2" dir. eğer anahtar yoksa oluşturmanız gerekir.

DevicePasswordLessBuildVersion registry anahtarı

Eğer Yukarıdaki işlemi bir tıkla yapmak istiyorsanız Burada sizler için kodladığımız scriptleri kullanabilirsiniz.İndirdikten sonra zipten çıkartın ve aşağıdaki scriptlerden kedinize uygun olanını kullanın.

Sifre_var.vbs : netplwiz ekranındaki Kullanıcı bu bilgisayarı kulanmak için bir ad ve Parola girmelidir kutucuğunu geri getirir.

Sifre_yok.vbs : netplwiz ekranındaki Kullanıcı bu bilgisayarı kulanmak için bir ad ve Parola girmelidir kutucuğunu kaldırır.

vbs ile netplwiz ekranında Kullanıcı bir ad ve parola girmelidir kutucuğu geri gelsin

Eğer amacınız , kendi hesabınıza şifresiz girmek ise Ayarlar - Hesaplar - Oturum açma seçenekleri - Parola kısmına gittikten sonra Yeni parola ve Parola onayı kutucuklarını boş bırakın ve sağ alttaki ileri butonuna tıklayn

Windows Parolası nasıl kaldırılır

Son aşamada Son butonu ile işlemi sonlandırın.

Windows geçerli kullanıcı parolası nasıl kaldırılır

Bilgisayarınızı bir sonraki açışınızda Artık şifre sormayacaktır. Eğer birkaç tıkla şifre kaldırma işlemini gerçekleştirmek istiyorsanız. Sizler için kodladığımız User tool isimli uygulamayı indirip "Şifre Sil" butonunu kullanabilirsiniz. Ardından Şifre kaldırılacak Onay bildirimi gelecektir buna "Evet" deyin ve en sonunda kullanıcı şifresi kaldırıldı bildirimini alın artık kullanıcı şifreniz kaldırılmıştır.

Bir tıkla mevcut kullanıcı şifresini sil

vbs ile netplwiz ekranında Kullanıcı bir ad ve parola girmelidir kutucuğu geri gelsin

Üstteki yöntemlerden herhangi biri ile kullanıcı girişi yaparken sizden istenen şifreyi kaldırabilir veya yeni şifre atayabilirsiniz.

- Windows 10 da kullanıcı ismi nasıl değiştirilir Burada

- Komut istemi ile Yeni kullanıcı oluşturalım silelim Burada

- Windows 10 da kullanıcı profilini sıfırlama Burada

- Windows 10 a Microsoft hesabını kullanmadan yeni kullanıcı ekleme Burada

- Windows 10 da kullanıcılar şifre değiştiremesin Burada


12 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Sema
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for Burak
  5. Avatar for Velociraptor
  6. Avatar for veli
  7. Avatar for Velociraptor
  8. Avatar for bodyman
  9. Avatar for Velociraptor
  10. Avatar for Sigsauer
  11. Avatar for Velociraptor
  12. Avatar for Murat güngör

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha