Microsoft Edge InPrivate modunu yasaklayın


Microsoft Edge InPrivate modunu yasaklayın
Microsoft klasik EDGE yi terkedip Chromium EDGE ye geçtiğinden beridir , Google chromedeki hemen hemen tüm ayarlar Microsoft EDGE de uygulanabiliyor bunun birçok olumlu tarafı var özellikle Google

chrome kullanmaya alışık olan kişiler hiç yabancılık çekmeden EDGE tarayıcısını kullanabiliyorlar. Geçenlerde açtığımız Google chromede Gizli mod nasıl devre dışı bırakılır başlığından sonra (Sayfa sonundaki linklerden ulaşabilirsiniz) sizlerden gelen Emaillerde aynı işlemi Microsoft EDGE de yapmak isteyen arkadaşlar olmuş fakat verilen registry kayıtları EDGE de çalışmıyor diye yazmışlar. Bu sebepledirki bugünkü konumuzda Microsoft edgede InPrivate Penceresini (Gizli Mod) nasıl devre dışı bırakabilirsiniz konusuna açıklık getirmeye çalışacağız.

Microsoft EDGE Inprivate Modu Nedir

InPrivate (Gizli Mod) penceresi kapandığında Gözatma verileriniz silinir. İndirme Geçmişini kaydetmez fakat Sık kullanılanlar ve İndirmeleri kaydeder ilaveten Microsoft BING aramalarının sizinle ilişkilendirilmesini engeller. Bunların yanında katı izleme engellemesi özelliğini de kullanabilirsiniz.

Edge katı önizleme

InPrivate penceresini açmak için klavyenizdeki Ctrl + Shift + N tuş kombinasyonunu kullanabileceğiniz gibi Tarayıcıyı açıp sağ üst köşedeki üç noktaya tıkladıktan sonra aşağıya doğru açılan pencerede yeralan "InPrivate Penceresi" kısmına tıklayarakta Gizli modu aktif edebilirsiniz.

Inprivate Penceresi çalışmıyor

Microsoft EDGE Inprivate Modu nasıl yasaklanır

1. Kayıt defteri düzenleyicisini açın (Regedit) ve aşağıdaki anahtara ulaşın

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Edge

Eğer bu anahtarın altında Microsoft ve onunda altında Edge alt anahtarları yoksa bunları oluşturun

Vbscript ile Edge Inprivateyi yasakla

2. Ardından sağ taraftaki boşlukta "InPrivateModeAvailability" adlı DWORD (32 bit) Anahtarı oluşturun ve değer verisi olarak "1" değerini verin. Son olarak ta Microsoft EDGE yi yeniden başlatın. Bu Anahtara vereceğiniz değerlerin anlamları:

0 = InPrivate (Gizli Mod) kullanılabilir (Varsayılan)
1 = InPrivate (Gizli Mod) yasaktır ve Kullanılamaz
2 = Tarayıcı sürekli InPrivate (Gizli modda) başlar

Registry ile uğraşmak yanlış anahtar silme riski içerdiğinden herzaman olduğu gibi sizler için bir tıkla InPrivate tarama modunu açıp yine bir tıkla kapatan bir script kodladık.

Registryden Inprivate yi yasakla

Scripti sayfa sonundan indirdikten sonra zipten çıkartın , şifresi :sordum ardından "Edge_gizli_mod_yasak.vbe" dosyasını çift tıklayıp InPrivate Modunu yasaklayın, daha sona bu yasağı kaldırmak isterseniz scripti tekrar çalıştırın elbette scriptin yaptığı ayarların etkili olabilmesi için Microsoft EDGE tarayıcısını yeniden başlatmanız gerekecektir.

- Chromium EDGE de arama motoru Google olsun Burada

- Chromium EDGE herzaman gizli modda başlasın Burada

- Chromium Edge kapanırken Gözatma verilerini temizlesin Burada

- Cromium Edge de İnternet Explorer Modunu etkinleştirin Burada


8 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Kaan
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for Gürkan Uygun
  5. Avatar for Velociraptor
  6. Avatar for TRWE_2012
  7. Avatar for Velociraptor
  8. Avatar for İlhan Arıca

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha