Google Haritalar (Maps) ın dili nasıl değiştirilir


Google Maps (Haritalar) dil değişikliği
Geçenlerde Bir arkadaşım Google maps ta bir yeri aradığında sonuçların ingilizce gösterildiğini söyleyip nasıl düzeltilebileceğini sordu. Normalde herhangi bir müdahale olmadan bu ayarların değişmesi

imkansızdır gel gelelim arkadaş hiçbir müdahalede bulunmadığını sadece sisteminin otomatik olarak bir KB güncellemesini kurduğunu söyledi , Team Viewer yazılımı ile bilgisayarına bağlandığımda yaptığı arama sonuçları tuhaf şekilde ingilizce çıkıyordu , Mesela Kendisi en son İstanbulda bir alışveriş merkezi olan Marmara Park için yol tarifi aratmış , garip fakat yorumlar bile ingilizceydi. Eğer sizdede Google haritalarda benzeri bir hata meydana gelirse aşağıdaki adımları uygulayıp bu hatadan kolayca kurtulabilirsiniz.

Google haritalar (Maps) ın dilini Türkçe yapın

Google haritaları tarayıcınızla açın ve sol üst köşede yeralan ızgara menüye tıklayın

Google haritalar dil ayarları

Aşağı doğru açılacak olan menüden Dil Kısmını seçin , aşağıdaki resimde işaretli yer sizde muhtemelen ingilizce veya başka bir dilde görünecektir.

Google haritalarda dil seçimi

Yeni açılacak olan ekranda Türkçe kısmına tıklayın. İşlemler bukadar. Normalde bu işlemden sonra yapacağınız aramalarda sonuçların Türkçe dilinde çıkması gerekir eğer değişmediyse tarayıcınızı yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz.

Google Maps ın dilini Türkçe yap

Aynı ayarı birde şu şekilde yapabilirsiniz ; ilk resimde dip kısımdaki Ülke ismine tıklayın ve açılacak olan aramayı özelleştir kısmından Geçerli Bölge yi veya dilediğiniz bir ülkeyi seçin.

Android telefonda Google Maps (Haritalar) ın dilini değiştirin

1. Google haritaları (Maps) ı akıllı telefonunuzda açın ardından sağ üst köşede yeralan Profil resminize veya isminizin baş harfine dokunun. Aşağı açılır menüden Ayarlar kısmını seçin.

Google Maps ayarlar

2. Bir sonraki ekranda navigasyon ayarlarına dokunun , yeni açılacak olan sayfada ses seçimi kısmına dokunun.

Google Maps navigasyon ayarları

3. Son ekranda ses seçiminizi Türkçe veya hangi dilde istiyorsanız gerçekleştirin.

Google Maps ses seçimi

Eğer bu işlemlerden sonra dil değişimini halen göremiyorsanız çerezleri temizlemeyi deneyin. Bunu yapabilmek için ise Telefon ana ekranında bulunan ayarlar dişli çarkına dokunun - Uygulama ve bildirimler - Uygulama bilgileri - Haritalar kısmına gidip burada yeralan Depolama alanı ve Önbellek kısmını seçip Önbelleği temizle demeniz gerekir.

- Google chrome ve firefox konum bilgilerinizi paylaşmasın Burada

- Gmailde büyük boyutlu dosyaları google drive ile gönderin Burada

- Gmailde tüm emailleri topluca silin Burada


3 Yorum Var
  1. Avatar for Ahmet
  2. Avatar for Velociraptor
  3. Avatar for Tarık

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha