Windows 10 da Resimlerden Video nasıl oluşturulur


Resimlerden video nasıl oluşturulur
Genellikle Düğünlerde çektirilen resimlerden video şeklinde bir slayt hazırlanır ve bu davetlilere gösterilir. Eskiden bu iş için Movie Maker adlı uygulama kullanılırdı gel gelelim 2017 nin başlarında bu yazılım


sonlandırıldı. Eğer Windows 10'da Resimlerden bir video oluşturmak istiyorsanız Fotoğraflar uygulamasını kullanabilirsiniz. Yazılımın ismindeki Fotoğraf kelimesi sizi yanıltmasın , uygulama videoları otomatik olarak düzenlemek bunlara müzik, metin eklemek veya sıfırdan video oluşturmak için seçenekler sunar bu nedenle aşağıda anlatacağımız yöntem ile hiçbir üçüncü parti yazılım kullanmadan resimleri video slaytına dönüştürebilirsiniz.

Fotoğraflar uygulaması ile video hazırlayın

Herşeyden önce Fotoğraflar uygulamanızın güncel olması gerekmektedir. Bunun için Microsoft mağazasına gidip fotoğraflar uygulamasını edinin Burada. Çünkü eski sürüm Fotoğraflar uygulamasında video seçenekleri yok.

1. Aramaya "Fotoğraflar" yazın ve çıkan ikona tıklayın karşınıza fotoğraflar uygulaması açılacaktır. Diğer menüsü altında bulunan "Video düzenleyici" kısmına tıklayın.

Fotoğraflar video düzenleyicisi

2. karşınıza Video düzenleme penceresi gelecektir. "Yeni Video" projesinin hemen yanında bulunan üç noktaya tıklayın ve yeni açılan menüde bulunan "Benim için bir Video oluştur" kısmına tıklayın.

Benim için bir video oluştur

3. Videonuzu adlandırın penceresi gelecektir buradan Projeye bir isim verin.

Video Projesine bir isim verin

Yeni video oluştur penceresinde yeni projeniz için resimleri (veya videoları) seçin bunu yaparken sağda bulunan içe aktar butonu ile resim klasörünü gösterebileceğiniz gibi O anda arayüzde görüntülenen resimler arasından da seçim yapabilirsiniz.

Fotoğraflardan video oluştur

4. Oluştur butonuna tıklayın ve Resimlerden video oluşturulmasını bekleyin. Benim için karıştır butonu ile içerik müzik ve resimlerin yerlerinin değişmesini sağlayabilirsiniz.

Video Oluşturuluyor

Dip kısımdaki Videoyu tamamla butonuna tıkladığınızda 1080p 720p gibi video Çözünürlük kalitesi ayarları arasından seçim yapabilirsiniz. Önerilen Yüksek kalite (1080p) dir.

Videoyu tamamla

Son olarak Dışa Aktar butonu ile videoyu kaydedebilirsiniz. Video kalitesi nekadar iyi olursa boyut ta okadar büyük olacaktır. Format biçiminin Mp4 olması her cihazda görüntülenmesi açısından kolaylık sağlayacaktır. Üstteki işlemleri şu şekilde de başlatabilirdiniz . 5-10 resim seçip bunlardan birini sağ tıkladıktan sonra açılan menüden yeni bir video oluştur kısmını seçip işlem yapabilirsiniz.

Sağtuş ile yeni video oluştur

Eğer sağ tuşunuzda Yeni bir video oluştur menüsü çıkmıyorsa varsayılan resim görüntüleyicinizi Birlikte aç kısmından Fotoğraflar uygulaması olarak değiştirmeniz gerekir.

- Windows 10 da ek yazılımsız video birleştirelim Burada

- Fotoğraflar uygulaması ayarları nasıl yedeklenir Burada

- Fotoğraflar için yüz algılamayı devre dışı bırakalım Burada

- Windows 10 da resim boyutu nasıl düşürülür Burada

- Windows 10 da bir resmi Pdf ye çevirelim Burada

- Windows 10 Fotoğraf görüntüleyicisi değişmiyor Çözümü Burada

- Windows 10 da Windows Photo Viewer varsayılan olsun Burada

- Cep telefonu ile çekilen resimlerde filigran olmasın Burada

- Siyah beyaz fotoğrafı renklendirelim Burada

- Yerleşik uygulamalar için video yürütme ayarları Burada


6 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for elif
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for harun
  5. Avatar for Velociraptor
  6. Avatar for shampuan

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha