Windows 11 de Gpedit.msc bulunamıyor sorununa çözüm


Gpedit.msc bulunamıyor
Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi ( gpedit.msc) , genellikle yerel kullanıcı hesapları ve Active Directory Etki Alanı Hizmetleri'ne katılan hizmetler gibi Windows'un gelişmiş bazı özelliklerini düzenlemek için kullanılır.


Mesela ; Windows etki alanı yöneticileri tarafından, etki alanındaki hangi bilgisayarlar için hangi Windows ilkelerinin ayarlanması gerektiğini seçmek için kullanılabilir. Windows ilkeleri, hangi uygulamaların çalıştırılıp çalıştırılamayacağını kontrol etmek, Windows kullanıcı arabirimini çeşitli şekillerde değiştirmek, bilgisayarların Microsoft Update sunucuları yerine yerel olarak barındırılan bir güncelleme sunucusundan güncellemeleri almasına izin vermek gibi her türlü görevi yapabilirler.

Ev kullanıcıları için tasarlanmadığından Windows un Home ve Single Language sürümleri ile Gpedit.msc gelmez , Windows 10 pro, Enterprise veya Education sürümlerinde yeralır. Etki alanlarında olmayan bilgisayarlarda, Gpedit.msc yalnızca o bilgisayar için geçerli olan ilkeleri düzenlemek için de kullanılabilir. Etki alanı yöneticisi, yerel bilgisayarda ayarlanan politikalarla çelişen etki alanı için politika tercihleri yaptıysa, etki alanı politikaları geçerli olacaktır. Sisteminizde Gpedit.msc yer alıyormu diye kontrol etmek isterseniz Klavyenizdeki Windows ve R tuşlarına aynı anda basın ve açılan çalıştır ekranından aşağıdaki komutu verin

gpedit.msc

Eğer Windows sürümünüz Home veya Single language ise aşağıdaki şekilde bir hata iletisi alırsınız.

Windows 11 de Gpedit msc bulunamıyor

Windows 11 Home veya Single languge ye Gpedit.msc kurun

Windows sürümünüz yerel grup ilkesi düzenleyicisini desteklemese bile sisteminize Gpedit.msc yi kurmak isterseniz bunu aşağıdaki şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

1. Komut istemi dediğimiz Cmd yi yönetici yetkilerinde çalıştırın ve ardından sırası ile aşağıdaki komutları uygulayın.

FOR %F IN ("%SystemRoot%\servicing\Packages\Microsoft-Windows-GroupPolicy-ClientTools-Package~*.mum") DO (DISM /Online /NoRestart /Add-Package:"%F")
FOR %F IN ("%SystemRoot%\servicing\Packages\Microsoft-Windows-GroupPolicy-ClientExtensions-Package~*.mum") DO (DISM /Online /NoRestart /Add-Package:"%F")

Komutları uyguladığınızda karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.

Windows Home sürümüne Gpedit.msc kur

Eğer işlemi Bir tıkla gerçekleştirmek istiyorsanız sayfa sonundaki Linkten edineceğiniz Gpedit For Home isimli Portable ve ücretsiz uygulamayı kullanabilirsiniz. Yazılımı çalıştırdığınızda karşınıza aşağıdaki gibi bir arayüz gelecektir.

gpedit for home yazılımı

Install Gpedit butonu ile sisteminize Yerel grup ilkesi düzenleyicisini kurabilirsiniz. Kurulum başarı ile sonuçlandıktan sonra karşınıza yerel grup ilkesi düzenleyicisi gelecektir.

Yerel grup ilkesi düzenleyicisi

Remove Gpedit butonu ile Sisteminizdeki Yerel grup ilkesi düzenleyicisini kaldırabilirsiniz fakat kaldırıp kurmalar sırasında sorun yaşamamak için "Remove Gpedit" butonunu kullanmadan önce "Backup Gpedit" butonu ile bir yedek almanızı tavsiye ederim , çünkü tekrar kurulumda "C:\Windows\PolicyDefinitions\CredentialProviders.admx dosyası için uygun bir kaynak dosyası bulunamadı" gibi hatalar vermeye başlar ve kurulmaz ise , yedek klasörünü PowerRun yazılımı üzerinden "%WINDIR%\PolicyDefinitions" klasörünün üzerine yazdırmanız gerekir , PowerRun burada TrustedInstaller yetkisi sağladığından kopyalamada sorun çıkmayacaktır. Kullanacağınız komut aşağıdaki şekilde olacaktır. [ ] - kısımları hariç

Xcopy [PolicyDefinitions yedek yolu] C:\Windows\PolicyDefinitions /E /H /C /I

Ben defalarca kurup kaldırdım sadece bir defa yeniden kurulum sorunu çıktı ondada muhtemelen Antivirüs yazılımı kurulum sırasında sıkıntı çıkartmış olabilir diye düşünüyorum.

Admx 1 ve Admx 2 butonları En son Windows 11 2023 Güncelleştirmesi (23H2) için Yönetim Şablonları (.admx) i indirip kurmanızı sağlar.

- Gpedit.msc ayarı registryde hangi değişikliği yapmış Burada

- Gpedit.msc windows tarafından bulunamıyor Burada

- Windows 10 home sürümünde gpedit.msc Burada

- Yerel grup ilkesi düzenleyicisi (gpedit.msc) bulunamıyor sorunu Burada

- Yerel grup ilkesi ayarlarını topluca silin Burada


17 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Fatih
  3. Avatar for Enver
  4. Avatar for Velociraptor
  5. Avatar for isa

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha