Varsayılan tarayıcınızı bir tıkla değiştirebilirsiniz


Varsayılan tarayıcı nasıl değişir
Windows 11 ve 10 da varsayılan tarayıcı değişikliği biraz külfetli idi , şöyleki diyelimki sisteminizde birden çok tarayıcınız var ve Firefox varsayılan tarayıcınız , Google chrome ye geçmeye karar verdiniz


ve chrome yi çalıştırdığınızda diğer tarayıcılarda olduğu gibi öncelikle varsayılan tarayıcı olup olmadığını kontrol eder eğer değilse size Varsayılan olarak ayarla ibaresini gösterir.

Varsayılan olarak ayarla

Bu butona tıkladığınızda sizi ayarlar uygulaması üzerindeki Varsayılan uygulamalar sayfasına götürecektir.

Varsayılan uygulamalar

Eğer aynı yere farklı yoldan ulaşmak isterseniz ; Ayarlar - Uygulamalar - Varsayılan uygulamalar kısmına tıklamanız gerekir. Bir komutla aynı yere ulaşmak isterseniz çalıştırdan aşağıdaki komutu kullanmanız yeterli olacaktır.

ms-settings:defaultapps

Varsayılan tarayıcınızın Google chrome olmasını istiyorsanız Listeyi aşağıya doğru kaydırıp Chrome yi bulun ve üzerine tıklayın. Ardından Açılan sayfada en üstte Yeralan Google chrome yi varsayılan tarayıcınız yapın ibaresinin hemen sağında "Varsayılan olarak ayarla" butonuna tıklayın.

Varsayılan tarayıcınız yapın

İşlemler bukadar artık varsayılan tarayıcınız Google Chrome oldu. Bunu da butonun yanında beliren tik işaretinden anlayabilirsiniz. Hatırlayacağınız üzere eskiden bu listede yeralan Html , htm , pdf ... gibi dosya ve bağlantı türlerine tek tek tıklayıp varsayılan olarak Google chrome yi seçmeniz gerekiyordu.

varsayılan tarayıcı değişti

Microsoftun Edge tarayıcısının kullanımını arttırmak için zorlaştırdığı bu tarayıcı değişimi özelliği kullanıcılardan tepki çekmişti bu nedenle Windows 11'in gelecek 22H2 sürümü ile tarayıcı değişiminin bir tıka indirgeneceği açıklanmıştı. Hatta önizleme sürümlerinde şimdiden yeralan özellik hakkında makaleler yayımlanmıştı gel gelelim birkaç gün önce çıkartılan KB5012592 güncellemesi ile ilgili özellik tüm Windows 11 kullanıcılarına geldi. KB5012592 güncellemesinden sonra Winver komutun uygularsanız. İs derlemesi 22000.613 olduğunu görürsünüz. Bu sebeple bir tıkla varsayılan tarayıcı değişikliğini yapabilmek için Microsoft tarafından çıkartılmış olan en son KB güncellemesini kurmanız gerekmektedir. Eğer Güncellemeleriniz açık ise zaten muhtemelen otomatik olarak kurulmuştur kapalı ise el ile aynı güncellemeyi indirip kurabilirsiniz.

- Windows 11 ve 10 da Varsayılan tarayıcı değiştir Burada

- Bir tıkla varsayılan tarayıcınızı değiştirin Burada

- Tarayıcıda kayıtlı şifreleri bir tıkla görün Burada


3 Yorum Var
  1. Avatar for TRWE_2012
  2. Avatar for Velociraptor
  3. Avatar for Merve

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha