Samsung akıllı telefonun RAM miktarı nasıl bulunur


Samsung telefonda RAM miktarı nasıl bulunur
Androidler işletim sistemi her nekadar Linux kerneli üzerine java arayüzü ile tasarlanmış olsada Windows ile benzer özellikler taşımaktadır mesela nasılki windows a belirli aralıklarla format atmak gerekiyorsa

,Androidlerde de çeşitli uygulamalar yüklenip silindikten sonra yavaşlama meydana gelmekte ve bazen tek çare fabrika ayarlarına döndürmek olabilmektedir. Her iki işletim sisteminde de donanımın büyük önemi vardır , donanım bileşenlerinden en önemli ikitanesi ise hafıza dediğimiz RAM ve işlemci dediğimiz CPU dur. Uygulamaların rahat çalışabilmesi için Ram miktarının yeterli olması gerekmektedir çünkü her uygulama Hafızada bir yer kaplar. Zamanla telefon daha ağır çalışmaya başladıysa kurulu uygulamaların güncel sürümleri hafızada daha fazla yer kaplıyor olabilir.

Aşağıda vereceğimiz ipucu ile Samsung markalı akıllı telefonlarda herhangi bir ek yazılım kulanmadan Hafıza (RAM) miktarını öğrenebilirsiniz.

1. Cep telefonumuzun dip kısmında yeralan Home butonuna veya tuşuna birkaç saniye boyunca basılı tutalım , karşımıza son açtığımız uygulamalar ve hemen dip kısımda sağda bunları temizlemeye yarayan ikon Ortada google ikonu ve en solda da Ram miktarını görüntüleyebileceğimiz yuvarlak pasta dilimli bir ikon yeralmaktadır buna tıklayalım

samsung hafıza miktarı

2. Açılan pencerede en üstte RAM sekmesi seçili vaziyette gelir

samsung toplam ram

Ram Durumu başlığı altında Cihazın toplam RAM miktarını ve kullanım oranını görebilirsiniz, bendeki cihaz Samsung galaxy s3 modeli olup son zamanlarda özellikle internet bağlantısı gerektiren uygulamalarda yavaşlama meydana gelmiştir resimdende anlaşılacağı üzere toplam Ram miktarı 831 MB gibi oldukça düşük bir rakamdır bu sebeple birden fazla uygulama çalıştırıldığında yada internet tarayıcısında birkaç safya açıldığında RAM dolmakta ve herşeyi yavaşlatmaktadır. Sonda ortada yeralan belleği sil butonunu kullandığımda uygulamaların kullandığı ram miktarı 680 MB tan 514 MB a düştü bu geçici bir rahatlık sağlasada birkaç uygulama açıp kapattığımda kullanım oranı tekrar 700 MB civarına gelmektedir.

Samsung Akıllı telefonlarında geliştirici seçeneklerini etkinleştirme

Üstteki kısıtlı RAm miktarında kullanımı azaltıp Bir nebze rahatlama sağlamak için Öncelikle Geliştirici seçeneklerini etkinleştirmemiz gerekir bunun için: Ayarlar - Üst menüden dah fazla - Dip kısımda Cihaz hakkında kısmına tıklayalım Açılan yeni ekranda Aşağılarda "Yapım Numarası" kısmını bulalım ve buraya 7 defa tıklayalım ve geliştirici Modunu etkinleştirmiş olalım sonrasında ; Ayarlar - Daha Fazla - Geliştirici seçenekelri kısmına giriş yapalım ve aşağıdaki ayarları uygulayalım :

Geliştirici ayarları

1. Pencere Animasyon Ayarı - KAPALI
2. Etkinlikleri Saklama - Tikli olacak
3. Arkaplan işlemlerini sınırla - En fazla 1 veya 2 işlem

Üstteki ayarları yaptıktan sonra az da olsa telefon rahatlayacaktır.


10 Yorum Var
  1. Avatar for Bayram
  2. Avatar for oguz
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for oguz
  5. Avatar for Velociraptor
  6. Avatar for oguz
  7. Avatar for Velociraptor
  8. Avatar for oguz
  9. Avatar for Velociraptor
  10. Avatar for Gonca Tunç

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha