Chromenin Varsayılan indirme Klasörünü değiştirin


Chromenin Varsayılan indirme Klasörünü değiştir
İnternette gezinirken hemen hemen herkesin yaptığı şeylerin başında birşeyler indirmek gelir , bu bir müzik dosyası , Film dosyası, bir uygulama yada resim dosyası olabilir, Google Chrome , web tarayıcılarının

çoğunda olduğu gibi, indirilen tüm dosyaları Şu konuma kaydeder "C:\Kullanıcılar\Kullanıcı ismi\indirilenler" bu varsayılan konum ile ilgili birkaç sıkıntı vardır öncelikli olarak Windowsun kurulu olduğu dizinde bulunduğu için sistemde meydana gelebilecek bir çökme neticesinde veya bir zararlı saldırısında indirilen tüm dosyaların kaybedilmesi riski vardır ikinci olarak ise eğer SSD gibi pahalı bir sabit disk kullanıyorsanız ve bilgisayarınız da dizüstü ise Windowsun bulunduğu dizindeki her bir GB a ihtiyacınız olacağından ve bu indirilenler klasörü zamanla boyut olarak artabileceğinden farklı bir dizine alınması faydalı olacaktır. Elbetteki indirilenler (karşıdan yüklemeler) klasörünün yerini komple değiştirmek bir çözüm olabilir fakat bazı handikapları sebebi ile bunu yapmak istemiyorsanız sadece Google chrome için yeni indirme konumu olarak varsayılan İndirilenler klasörü yerine başka bir klasör belirleyebilirsiniz. Aşağıda adım adım bu işin nasıl yapılacağı konusuna açıklık getirmeye çalıştık.

Google Chrome indirilenleri başka klasöre kaydetsin

1. Google chrome tarayıcısını açalım ve sağ üst köşede bulunan Üç noktaya tıklayalım ve aşağı açılır menüden Ayarlar kısmını seçelim. Aynı yere tarayıcının adres satırına "chrome://settings/" yazarak ta ulaşabiliriz

Google chrome ayarlar

2. Yeni açılacak sayfada sol tarafta yeralan indirilenler kısmına tıklayalım, sağ tarafta konum bilgisinin karşısındaki "Değiştir" kısmına tıklayın.

Google chrome varsayılan indirilenler klasörünü değiştir

Üstteki resimde gösterilen yere çok daha kolay erişmek için Google chrome nin adres satırına aşağıdaki kodu yapıştırıp enter tuşuna basmanız yeterlidir.

chrome://settings/downloads

Değiştir butonuna tıkladığınızda açılan "Konum" penceresinden yeni bir klasör seçip tamam butonu ile işlemi sonlandırın.

Chrome yeni indirilenler klasörü

İşlem bukadar , artık Google chrome indirilen her dosyayı otomatik olarak bu yeni seçtiğimiz klasöre indirecektir . Aynı sayfada "İndirmeden önce her dosyanın nereye kaydedileceğini sor" ayarı da sunulmaktadır , eğer bu ayarı aktif edersek indirilen her bir dosyada nereye kaydedeceğimizi soran bir farklı kaydet ekranı belirecek ve böylece her bir dosyayı farklı herhangi bir klasöre kaydetme imkanına sahip olacaksınız.

Google chrome nereye kaydedileceğini sorsun

Özellikle çok sık download yapanlar her indirmede farklı kaydet ekranının çıkmasından rahatsızlık duyabilirler.

- Chrome Android sürümünde kayıtlı şifreleri görmek Burada

- Chrome yavaş çalışıyor sorununa çözüm Burada

6 Mayıs 2018 Tarihli başlık güncellendi


9 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Metin S
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for Feyzullah
  5. Avatar for Velociraptor
  6. Avatar for Feyzullah
  7. Avatar for hayto
  8. Avatar for Velociraptor
  9. Avatar for Ufuk

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha