Cep telefonu sesini bilgisayar hoparlöründen dinleyelim


Cep telefonu sesini bilgisayar hoparlöründen dinleyelim
Cep telefonları boyutları itibarı ile dışarıya öyle çok fazla ses veremezler mesela 4-5 arkadaş bir evde toplandığında bunlardan birinin cep telefonunda harika müzik parçaları varsa cep telefonunun

sesini sonuna kadar da açsa o kalabalıkta ses kaybolacaktır , bu durumun farkında olan üreticiler ses bombası ismi verilen hoparlörler veya sesi arttırıcı yazılımlar çıkartmışlardır halbuki bunların hiçbirine gerek yok eğer android sürmünüz Oreo 8.1 veya üzeri ise ve herhangi bir bilgisayarla telefonunuzu eşleştirirseniz cep telefonunuzda çaldığınız müziği veya oynattığınız youtube videosunun sesini direkt olarak bilgisayar hoparlöründen dinleyebilirsiniz , bu özellik Bluetooth hoparlör kavramını da tamemen gereksiz hale getirmektir çünkü zaten bilgisayarınızın hoparlörleri Bu görevi yerine getirmektedir.

Hatta diyelimki bilgisayarınızda bir USB kulaklığınız var , kaliteli de birşey bundan müzik dinlemeye bayılıyorsunuz ama cep telefonu ile hiçbir girişi uymuyor , işte bu özellik sayesinde cep telefonunuzda çalan müziği bilgisayara takılı kulaklıktan rahatlıkla dinleyebiliyorsunuz böylece çevreyi de rahatsız etmeden yüksek ve kaliteli bir müzik keyfi yaşamış oluyorsunuz. gelelim nasılına.

Android telefonda çalan müziği bilgisayar hoparlörüne iletelim

1. Cep telefonunuzu Bilgisayar ile eşleştirin , bunu yapmak için önce cep telefonunuzun Bluetooth özelliğini açın ardından Bilgisayardaki Aygıtlar ve yazıcılar penceresini açıp burada sol üst köşede bulunan "Aygıt ekle" kısmına tıklayın ve yönergeleri takip edin , burada sıkıntılı olan kısım Aygıt ve yazıcılar kısmına ulaşmak olabilir bunun için aşağıdaki kısayolu kullanabilirsiniz.

shell:::{A8A91A66-3A7D-4424-8D24-04E180695C7A}

Üstteki kodu klavyenizdeki Windows ve R tuşuna basarak açılan çalıştır kutusuna yapıştırıp Enter tuşuna basın direkt olarak Aygıtlar ve yazıcılar penceresi açılacaktır.

2. Cep telefonunu eşleştirme işlemi tamamlandıktan sonra telefonda bulunan herhangi bir Müzik parçasını açalım veya telefondan bir youtube videosu oynatmaya başlayalım , ben örnek olması açısından bir Mp3 açtım

Android te müzik dinlemek

ses hemen cep telefonunun hoparlöründen gelmeye başladı , ardından üst menüyü aşağıya doğru kaydırdım ve karşıma ses çıkışı yazan yeni bir özellik geldi buradan ses çıkış yerini seçebiliyoruz ve eşleştirdiğim bilgisayar ismini seçtim (VELOCIRAPTOR-PC)

Android ses çıkışı bilgisayar hoparlöründen olsun

Ses anında Hoparlörden gelmeye başladı , ardından Bilgisayara USB kulaklığımı taktığımda ses kulaklığa geçti böylece cep telefonumda çalan müziği istersem Bilgisayarımın Hoparlörlerinden istersem bilgisayarıma takılı USB kulaklıktan dinleyebildim bunun için tek koşulu tekrar edersek ;

a) Oreo 8.1 veya üstü bir Android sistemi
b) Bluetooth ile Bilgisayarı eşleştirmek ve Bluetooth üzerinden bağlı olmak

Özelliği oldukça kullanışlı buldum ve sürekli kullanmaya başladım , sizde benzeri denemeler yapıp tecrübelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.

- Bluetooth gönder Menüsünü temizleyelim Burada

- Windows 10 da Aygıtlar ve Yazıcılar kısayolu oluşturmak Burada

- Cep telefonu internetini Bilgisayarımızda kullanalım Burada

- Telefonumuz Mobil verideyken güncelleme yapmasın Burada


4 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Veoled
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for Hande Sağlam

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha