Androidte pil tüketen uygulamaları bir tıkla kapatın


Geri planda çalışan uygulamaları bulalım
Akıllı telefonların en büyük sorunlarından birtanesi pil süresinin kısa olmasıdır bu sebepledirki farkındaysanız bu konu üzerinde sürekli neler yapılması gerektiğini içeren yazılar yazmaya çalışıyoruz. elbetteki

pil tüketiminde en büyük etken ekrandır , gel gelelim ekran parlaklığını optimum şekilde ayarlamış olsak bile ikinci önemli kaynak tüketici olan arka planda gizlice çalışan uygulamalar sahneye çıkmaktadır. daha önceki yazılarımızdan birinde geliştirici seçeneklerinden arka plan işlem sınırını nasıl ayarlayabileceğimizi göstermiştik gel gelelim bu ayarı her seferinde uygulasak bile yeterli olmayabilmektedir. mesela bende ilgili ayar herzaman aktif olmasına rağmen arka planda sessizce çalışan en az 3 uygulama tespit ettim. gelelim nasılına.

Kaspersky Battery Life ile pil tüketimini azaltalım

Pil tasarrufu konusunda birçok ücretsiz uygulama bulunmaktadır nevarki eğer piliniz ömrünü tamamlamaya yaklaştıysa yazılımsal olarak yapılabilecek pek fazla şey kalmamış demektir. Eğer donanımsal bir sorununuz yoksa ve telefonunuz boşta olsa bile pil tüketimi fazlaysa birde geri planda çalışan uygulamaları kontrol altına almayı deneyebilirsiniz. Uygulama sadece cep telefonlarında değil tabletlerinde pil ömrünü artırmaya yardımcı olmaktadır.

1. Buradaki linken Kaspersky Batter Life uygulamasını telefonumuza indirelim ve ekrandaki ikonuna tıklayıp uygulamayı çalıştıralım ardından çalışması için gerekli izinleri verelim.Devam butonlarına basarak ilerlediğimizde erişilebilirlik penceresi açılacaktır buradan kaspersky uygulamasını seçelim.

Kaspersky batery life kurulumu

2. Kapalı olan butonu açık hale getirip bir sonraki ekranda tamam diyelim

Kaspersky batery life a izin verelim

3. Ayarlarımız bukadar artık kaspersky batery life ı çalıştırıp pilimizi tüketmesi olası olan uygulamaları buldurtabiliriz ben çalıştırdığımda 3 adet uygulama buldu

Batery life ile uygulamaları durduralım

Uygulamaları durdur butonuna tıklayalım ve uygulamaların durdururlduğunu belirten ekranın gelmesini bekleyelim.Bu ekranda tamam deyip ekranı terkedebiliriz.Cep telefonunuzu kapatırsanız yeniden açtıktan sonra geri planda belirli uygulamalar çalışmaya devam edebilir bu sebeple tekrar kontrol ettirmenizi tavsiye ederim , mesela bende her seferinde google play store otomatik olarak geri planda çalışmaya başladı halbuki ben mobil interneti seyrek olarak açıyorum haliyle buda play storenin gereksiz yere geri planda çalışması anlamına geliyor. yazılımı kullanmasam bunun farkına varamayacaktım. Uygulama bize ayrıca telefonun kaç saat aktif kaç saat uyku modunda kaldığı hakkında da bilgi verip kaç saat batarya süresi kaldığını hakkında da bilgi vermektedir.

batery life kalan süre

Kaspersky Battery life ilk kurulduğunda kalan pil süresini anlık olarak hatalı verebilir fakat bir süre sonra bunu düzeltmektedir.

- Gelişmiş pil optimizasyonu ile pil tasarrufu Burada

- Android telefonlarda pil çabuk bitiyor sorunu Burada

- Uygulamalar konum bilgilerimize erişemesin Burada

- Android te pil tasarrufu nasıl aktif edilir Burada

- Cep telefonu internetini Bilgisayarımızda kullanalım Burada


2 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Cüneyt yurdakul

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha