Topluca Dosya ismi nasıl değiştirilir


Topluca Dosya ismi nasıl değiştirilir
Bazı Microsoft çalışanları ekol olarak adlandırılır bunlardan biri de eski ekol temsilcilerinden Raymond Chen dir, Bir makalesinde, incelediği 500 den fazla satır kodla yapılan işlemin aslında birkaç satırlık

bir script ile kolayca yapılabileceğinden bahsedip script dillerinin önemini vurgulamıştı. Elbette Powershell gibi herhangi bir Programlama diline dayanmayan ve kullanıcının çalıştırmak için 9 takla atmak zorunda olduğu şeylerden bahsetmiyordu. Bazen onlarca hatta yüzlerce dosyayı yeniden adlandırmanız gerekebilir , bu işlem en çok resim dosyalarında gerekli olmaktadır. Örneğimizde binlerce resim dosyasına yeni bir isim vermek zorunda olduğumuzu varsayalım.

Dosyaları Topluca yeniden adlandıralım

Windowta tüm resimlerin bulunduğu klasörü açar Ctrl + A klavye kısayol tuşlarına basarsınız ve tüm resimler seçilmiş olur ardından herhangi bir resme sağ tıklar ve yeniden adlandır dedikten sonra yeni isim verirsiniz. Gel gelelim windows bu yeniden adlandırmada tüm resimlerin sonuna parantez içinde birbirini takip eden numaralar verecektir (Aşağıdaki resim)

Dosyaların hepsi yeniden isimlendirildi

İşte sorunda tam olarak burada başlıyor , birçok kullanıcı toplu dosya isimlendirme sonrası oluşan bu parantezleri ve içlerinde yeralan numaraları istememektedir. Peki ama nasıl yapalımda hem topluca tüm dosyaların isimlerini değiştirelim hemde dosya isimlerinin sonlarındaki parantezler ve sıralı numaralar olmasın, işte bu konuda yardımcı olması açısından sayfa sonunda küçük bir script paylaştık. Bir Vbscript kodlaması ile sorun aşılabilmektedir. Gelelim kullanımına ;

1. Sayfa sonundaki scripti indirip zipten çıkartın ve çalıştırın karşınıza aşağıdaki gibi bir arayüz gelecektir. Toplu isimlendireceğiniz dosyaların bulunduğu klasörü seçin ayrı ayrı klasörlerdeyseler , ya sırası ile klasörleri seçip işlem yapın yada hepsini tek bir klasörde toplayın.

Toplu dosya yeniden adlandırma

2. Tamam butonuna tıkladığınızda "Yeni ismi giriniz" yazan bir pencere açılacaktır. Buraya tüm dosyaların almasını istediğiniz ismi giriniz ve Tamam butonuna tıklayınız. İşlemin başarı ile sonuçlandığını bildiren bir ikinci pencere belirecektir.

Scriptle toplu dosya isimlendirme

Gidip klasörü kontrol ettiğinizde istemediğiniz parantezlerin olmadığını göreceksiniz. Script sadece resim dosyaları değil bütün dosya türleri için kullanılabilir.

Dosya isimleri topluca yeniden adlandırıldı

Bu konuda aynı işi yapan yazılımlar olmasına rağmen herhangi bir ek yazılım kullanmadan basit bir script ile toplu dosya isimlendirme son eklerini değiştirebildik.

- Android telefonda bir dosya ismi nasıl değiştirilir Burada

- Dosya yolu çok uzun hatası ve çözümü Burada

- Yeni dosya veya klasör ismini kendiniz belirleyin Burada

- Klasör ismi olarak emoji kullanmak Burada

- vbs ile bir dosyanın ismini değiştirme Burada

- Sağ tuşa Dosya listesini kopyala ilavesi Burada

- Sağ tuşa klasör içeriğini sil fonksiyonu Burada

- Süper gizli dosyalar nedir nasıl görünür yapılır Burada

- Gizli Dosya ve klasörlerin gösterilmesini engelleyin Burada

- Sağ tuş ile klasör ve dosyalara erişimi engelleme Burada


14 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Ayca

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha