Windows saatinde öğleden önce ve sonra işareti


Windows saatinde öğleden önce ve sonra işareti
Zaman belkide hayattaki en değerli şeylerden biridir onu verimli kullanmak ise başarıya giden yoldur. Microsoft Windows işletim sistemlerinde, sağ altta Saat ve onun altında da tarih simgesi yeralmaktadır.


İngilizce sistemlerde farkettiyseniz saatin sonunda Am ve Pm ifadeleri bulunur, bunlar öğleden önce ve sonrasını ifade ederler. Türkçe sistemlerde ise Öğleden önce Öö ve Öğleden sonra Ös simgeleri ile ifade edilir.Eğer Saatinizin yanında ÖÖ (AM) veya ÖS (PM) işareti görüyor ve bunu yoketmek istiyorsanız veya bu işaretler görünmüyor fakat gösterilmesini istiyorsanız birkaç adımda bunu gerçekleştirebilirsiniz

Saate Öğleden önce ve sonra işareti

Varsayılan olarak Windows saat formatı 24 saati gösterir örneğin : 16:57 , bu şekliyle de ÖÖ (Am) ve ÖS (Pm) simgelerine ihtiyaç duyulmaz , eğer Windows saatini 12 saatlik dilimlerde göstersin ve Öğleden önce ve öğleden sonrasını belirtsin istiyorsnız bu durumda ilgili simgelerin görünmesini sağlayabiliriz.

Windows saati ÖÖ (AM) ve ÖS (PM) işaretlerini göstersin

ÖÖ (AM) : "ante meridiem" Latince bir kelime olup 12 şer dilimler haline ayrılmış olan günün ilk periyodunu göstermek için kullanılır , Öğleden önce anlamına gelir ve Gece 24:00 den Öğlen 12:00 ye kadar olan zamanı göstermek için kullanılır

ÖS (PM) : "post meridiem" Latince bir kelime olup 12 şer dilimler haline ayrılmış olan günün ikinci periyodunu göstermek için kullanılır , öğleden sonra anlamına gelir ve Öğlen 12:00 den Gece 24:00 a kadar olan zamanı göstermek için kullanılır.

Windows ister 24 ister 12 saatlik formatta ayarlanmış olsun dilerseniz ÖÖ (AM) ve ÖS (PM) işaretlerini saatin sonunda gösterebilirsiniz bunun için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterlidir.

1. Klavyedeki Windows ve R tuşlarına birlikte basın ve açılan çalıştır boşluğuna aşağıdaki kodu girin

intl.cpl

2. Bölge penceresi açılacaktır (Aşağıdaki resim), sağ alt köşedeki ek ayarlar butonuna tıklayın

Bölge ek ayarları

3. Açılacak olan "Biçimlendirmeyi özelleştir" penceresinde saat sekmesine geçiş yapalım burada varsayılan ayarları aşağıdaki şekildedir:

Biçimlendirmeyi Özelleştir

Üstteki saat formatında ÖÖ (AM) veya ÖS (PM) gösterilmez , 24 saatlik zaman dilimini kullansanızda saatin sonunda Öğleden önce ve Sonra işaretlerinin görünmesini istiyorsanız Hem kısa saat hemde uzun saat formatının sonuna "tt" harflerini ilave ediniz. (Aşağıdaki resim). Sonrada Uygula ve tamam butonlarına tıklayın simgelerin saatin yanında belirdiğini göreceksiniz.

Saate Öğleden önce ve sonra

Eğer bu simgeler (ÖÖ ve ÖS) zaten gösteriliyor ve bunun görünmemesini istiyorsanız sağ alt köşedeki sıfırla butonuna tıklayıp uygula ve tamam demeniz yeterlidir.Microsoft bu ayarların pek kullanılmayacağını düşündüğünden alt menülere gizlemiş. Üsttekilerle uğraşmak yerine bir tıkla Saatin öğleden önce veya sonra simgelerinden birini göstermesini istiyorsanız sayfa sonundaki scripti kullanabilirsiniz.

Vbs ile saate Öğlen simgesi ilavesi

Dosya içerisindeki am_pm_goster.vbe - Sattin yanında ilgili işareti çıkartır. am_pm_olmasin.vbe - saatin sağ yanındaki işaretleri kaldırıp saati varsayılan haline geri döndürür.

- Komut istemiyle Tarih ve saat değişikliği Burada

- Windows 10 görev çubuğunda Haftanın günü yazssın Burada

- Android telefonda saat kayboldu Burada

- Windows sistem Saati kendi kendine değişiyor Burada

- Windows saati kayboldu Burada

- Android telefon istenen saatte açılsın veya kapansın Burada

- Windows sistem saati otomatik düzelsin Burada

- Alarmlar ve saat ayarları nasıl yedeklenir Burada

- Linux veya live cd den sistemi açınca saat değişiyor Burada


8 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Ayhan
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for TRWE_2012[linuxmaster]
  5. Avatar for Velociraptor
  6. Avatar for sedat
  7. Avatar for Velociraptor
  8. Avatar for Hüseyin

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha