Telefonun bilgisayara bağlanmasını engelleyin


Telefonun bilgisayara bağlanmasını engelleyin
Önceki konularımızdan birinde Windows 10 işletim sisteminde telefonu bilgisayara nasıl bağlayabileceğinizi ve böylece Telefondaki resimleri görüp , bildirimleri alıp , Kişi listenizdekilere Kısa mesaj

atıp bilgisayar üzerinden onlarla telefon görüşmesini nasıl yapabileceğinizi açıklamıştık. Bazı durumlarda Telefonu bilgisayara bağlama özelliğini kısıtlamanız veya önlemeniz gerekebilir. Mesela bir sistem yöneticisisiniz ve kullanıcıların bu özelliğe erişmesini kısıtlamak istiyorsunuz. Ya da bir Windows 10 lu bilgisayarınız var, ancak diğer aile üyelerinin Güvenlik nedenleriyle cep telefonlarını Windows 10 lu bilgisayarınıza bağlamalarına izin vermek istemiyorsunuz. Bu gibi durumlarda, Yerel Grup İlkesi düzenleyicisi veya Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni kullanarak Windows 10'da Telefonların bilgisayar ile bağlantısını devre dışı bırakabilirsiniz.

Windows 10 da telefonun bilgisayara bağlanması nasıl engellenir

Yerel grup ilkesi düzenleyicisi "(gpedit.msc) windowsun tüm sürümlerinde yeralmadığı için aşağıda sadece Registry yöntemine yer verilmiştir çünkü yöntem bütün windows sürümlerinde çalışır.

1. Aşağıdaki registry anahtarına ulaşın , Bir tıkla ilgili registry anahtarına nasıl ulaşılacağı daha önceki konularımızda açıklanmıştı.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\System

Sağ taraftaki boşlukta "EnableMmx" isminde yeni bir DWORD (32bit) değeri oluşturun ve değer olarak "0" değerini verin.

Telefon bilgisayara bağlanmasın

İşlem bukadar ardından dosya gezginini yeniden başlatın veya Kullanıcı çıkışı yapıp tekrar giriş yapın elbette sisteminizi yeniden başlatmak ta ayarların uygulanmasını sağlayacaktır bu işlemden sonra telefonunu ; Ayarlar - Telefon kısmına tıklayıp bağlamak isteyen biri "Bu ayarlardan bazıları Gizlidir veya kuruluşunuz tarafından yönetilir" uyarı mesajı alacak ve telefonunu bilgisayara bağlayamayacaktır. İlaveten Telefon ekle butonu da silik hale gelecek ve kullanılamayacaktır.

Telefonunuz özelliği devre dışı

Telefonu tekrar bağlanabilir kılmak için Oluşturduğunuz "EnableMmx" değerini silmeniz yeterlidir. Değişikliğin geçerli olması için dosya gezginini yeniden başlatmanız gerekir. Tüm bunlarla uğraşmak yerine işlemi bir tıkla gerçekeştirmek için sayfa sonundaki linkten sizler için kodladığımız scripti indirip çalıştırın. Karşınıza "Bilgisayara Telefon Bağlaman yasaklandı" uyarısı gelecektir ve ardından ayarlar kısmında yeralan Telefonunuz sayfasını açacaktır.

Vbs ile telefonum özelliği yasaklandı

Kısıtlamayı kaldırmak için ise scripti bir kez daha çalıştırmanız yeterlidir.

- Bilgisayardan telefon araması yapın Burada

- Bilgisayardan Sms gönderin veya alın Burada

- Telefondan Bilgisayara dosya aktarmanın en kolay yolu Burada

- Bilgisayardan Telefona yada tersi Url yollamak Burada

- Cep telefonu sesini bilgisayar hoparlöründen dinleyelim Burada

- Cep telefonu internetini Bilgisayarımızda kullanalım Burada

- Telefondan bluetooth ile bilgisayara resim yollanmıyor Burada

- Android cep telefonunuzu Windows web kamerası olarak kullanın Burada


2 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Nuri

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha