Excel tablolarında bazen veri bulunan satırlar arasına boş satırlar eklemek isteyebilirsiniz. mesela mağazanızdaki ürünleri alfabetik sıra ile excel tablosunda tutuyorsanız yeni birkaç ürün satmaya başladığınızda
Aynı işlemi dilerseniz hucreleri seçtikten sonra üst menüde bulunan Ekle butonunu kullanarak ta yapabilirsiniz, bu menüde bulunan Hücre ekle veya sayfa satırları ekle özellikleri de işinizi görecektir.
Excelde Boş satır ekleme klavye kısayolu
Üstteki işlemleri daha da kolay hale getirmek için bir klavye kısayolu kullanabilirsiniz. Boş satırların ekleneceği hücreleri seçtikten sonra klavyenizdeki Ctrl ve + tuşlarına aynı anda basarsanız Boş satırların eklendiğini göreceksiniz.
Excel'de birer arayla boş satır ekle
Üstteki temel açıklamalardan sonra asıl konumuz olan üzerinde veri bulunan her bir satırdan sonra boş bir satır ekleme konumuza geri dönecek olursak , bu konuda satır sayısının az olması veya çok olması durumuna göre iki farklı yöntem izlenebilir. Excel'de bir raporunuz olduğunu ve tablonuzdaki mevcut satırların her birinin arasına boş bir satır eklemeniz gerektiğini varsayalım.
1. Ctrl tuşuna basın ve satır numaralarına tıklayarak her satırı manuel olarak seçin. Ardından üst menüde bulunan hücre ekle butonunu kullanın.
Böylece seçili alandaki her satırdan sonra boş bir satır eklenecektir.
2. Eğer Büyük bir veri tablonuz varsa bu durumda Ctrl tuşu ile 1000 lerce hücreyi seçmeniz zor olduğundan aşağıdaki yöntemi kullanmanız gerekir.
a) Tablonun sonuna bir yardımcı sütun oluşturun. Başlangıç hücrelerine 1 ve 2 rakamlarını girin, ardından doldurma tutamacını son veri hücresine sürükleyin sonrasında oluşan sayı dizisini aralığın son hücresinin hemen altına yapıştırın.
b) Tüm tabloyu seçin ve üst menüde bulunan Sırala ve Filtre uygula butonuna tıklayın , aşağı açılan menüden Özel sıralama kısmını seçin.
Sıralama sütunu : Ek olarak oluşturduğunuz Rakam dizisinin bulunduğu sütun harfi yani "D"
Sıralama Koşulu : Değerler
Düzen : Küçükten büyüğe
Tamam butonuna tıkladığınızda Veri içeren herbir satırdan sonra boş satırlar gelecektir. Son işlem olarak Sayı dizisinin bulunduğu D sütununu komple silebilirsiniz.
- Excel doasyalarını topluca Pdf formatına dönüştürün Burada
- Excelde Tek sütunda yazılı isim ve soyisimleri ayırmak Burada
Katılıyorum , Selamlar.
Harika, süper kolaylık. teşekkürler