Ekran alıntısı aracı ile ekran kaydı yapın


Ekran alıntısı aracı ile ekran videosu çek
Windowsta ekran kaydı yapmak isityorsanız ya Xbox Game Bar'ı veya diğer üçüncü taraf uygulamalarını kullanmak zorundaydınız ancak yeni ekran alıntısı aracı ile artık ekran kaydı yapmanız (Ekran videosu


çekmeniz) çok kolay hale geldi. Windows 11 için yeni Snipping Tool (Ekran alıntısı aracı) sürüm ; 11.2211.35.0'ın deneme sürümü ekran görüntülerine ek olarak, ekrandan video kaydetme özelliğini de içeriyor. Güncelleme şimdilik yalnızca Dev ve Insider kanallarında geçerli. Fakat biz sizler için bu yeni sürümü paylaştık.

Ekran alıntısı aracı (Snipping Tool) ile ekran videosu nasıl çekilir

1. Sayfa sonundaki indirme linkinden Ekran alıntısı aracının ekran videosu kaydetme özelliği olan yeni sürümünü indirin ve çift tıklayıp sisteminize kurun.

Yeni ekran alıntısı aracını sisteme kur

Eğer sisteminizde Microsoft store kurulu değilse veya sorunlu ise Ms Store & Apps repair tool uygulamasının üzerinde yeralan "Install Store Apps" butonu ile kurulumu gerçekleştirebilirsiniz . Öncelikle aşağıdaki gibi bir ekran gelecek ve Ekran alıntısı aracının güncelleme barını gösterecektir.

Ekran alıntısı aracı güncelleniyor

2. Kurulum bittiğinde , snipping tool yüklendi ekranı gelecektir burada sağ alt köşede yeralan Başlat butonuna tıkladığınızda karşınıza ekran alıntısı aracı gelecektir.

Ekran alıntısı ile yeni kayıt butonu

Aramaya ekran alıntısı aracı yazarak buluğu ikona tıklayarak ta uygulamayı başlatabilirsiniz. Uygulama ile ekran kaydı almak için sol başta bulunan Yeni butonuna tıklamanız gerekir ardından hangi alanın ekran kaydını yapacaksanız bunu fare ucunuz (İmleç) ile belirlemeniz gerekir, eğer tam ekranın videosunu çekecekseniz imleç ile tüm ekranı seçin

Snipping tool ile ekran kaydı

Kayıt alanının daraltıp büyütebilir veya yerini kolayca değiştirebilirsiniz. Başlat butonu ile ekran kaydını (Ekran videosunu) başlatın ve kayıt tamamlandığında , üst kısımda bulunan ve sağ tarafında kayıt süresini gösteren kırmızı durdurma butonuna tıklayın. Yeni açılacak olan pencerede kaydet butonu ile Mp4 uzantılı ekran video kaydını bilgisayarınızdaki herhangi bir yere kaydedin.

Ekran kaydını sakla ikonu

Video kaydının kalitesi fena değildi 30 Fps kullanılmış ve herhangi bir ses kaydı yapmamıştı (Video sessiz), henüz geliştirme aşamasında olan bu aracın özellikle bilgisayar teknik servislerinin işine yarayacağını düşünüyorum çünkü nasıl yapılacağını gösteren videoyu ek bir araca gereksinim duymadan kolayca kaydedip bunu mesajlaşma yazılımları üzerinden karşıdaki kişi ile paylaşabilirler. Eğer uygulama , sesli video kaydı gibi özellikleride destekler hale gelirse youtube için video kaydetme aracı olarak bile kullanılabilecektir.

- Game bar Ekran kaydı kalitesi nasıl arttırılır Burada

- VLC media player ile ekran kaydı yapın Burada

- Power Point ile ekran kaydı nasıl yapılır Burada

- Windows 10 da ekran kaydı (videosu) nasıl yapılır Burada

- OBS ile ekran video kaydı nasıl yapılır Burada


4 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for TRWE_2012
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for Merve

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha