Office 2021 veya 365 in dilini değiştirin


Microsoft Office nin dili nasıl değiştirilir
Windowsta yüklü bulunan Microsoft Office nin dili varsayılan olarak Windows hangi dildesye o dilde görüntülenecektir. Gel gelelim Windows un dilini değiştirdiğinizde Office nin de görüntüleme dilini değiştirmek


isteyebilirsiniz. Yada biryerlerden indirdiğiniz Microsoft office yi kurduğunuzda bir de baktınız ingilizce dilinde kuruldu ve bunu Türkçe kullanmak istiyorsunuz , bu durumda tekrar Türkçe Microsoft Office yi aramak zorunda değilsiniz. Birden fazla dil bilen kişiler farklı dillerde Microsoft office ile rapor hazırlayacaklarsa yine Office nin farklı görüntüleme dillerine ihtiyaç duyacaklardır. Office nin eski sürümlerinde Bu işlem gereksiz yere karmaşıktı artık biraz daha basitleştirmişler , Microsoft Office uygulamanızın sürümü en azından 2019 ise aşağıdaki adımları izleyip birden çok görüntüleme dili yükleyip Office yazılımını bu dillerden biri ile kullanabilirsiniz.

Office 2021 , 365 veya 2019 görüntüleme dili nasıl değiştirilir

Officenin dilini değiştirmek için iki seçeneğiniz mevcut bunlardan ilki Officenin seçtiğiniz dili otomatik olarak indirip kurmasını sağlamak veya tercih ettiğiniz dili gidip kendinizin Microsoftun sitesinden bulup indirip kurmak , açıkçası ilk seçeneği denediğimde bana göre gereksiz yere aşırı yavaş bir kurulum gerçekleşti yinede tercih edenler için açıklayalım.

1. Excel , Word gibi herhangi bir Office bileşenini açın , ben örnek olması açısından Excel i tercih ettim. Dosya - Diğer - Seçenekler kısmına gidelim.

Microsoft Office Dosya - Diğer - seçenekler

2. Açılan ekranın solundaki menülerden Dil kısmına tıklayalım. Son olarak Dil ekle butonu ile yeni yüklemek istediğimiz Görüntüleme dilini seçelim.

Microsoft Office ye yeni dil ekle

Yeni açılacak olan pencerede yeralan aşağı açılır menüden yüklemek istediğimiz dili tercih edip dip kısımdaki Tamam butonuna tıklayalım.

Seçili dili Microsoft Office ye yükle

3. Önce güncelleştirmeler indiriliyor ardından uygulanıyor pencereleri belirecektir.

Microsoft Office dili indirilip uygulanıyor

İşlemler bukadar artık Microsoft Office yi yeni indirdiğiniz dilde kullanabilirsiniz. Eğer inen dil devreye girmediyse , üstte anlatılan ilk seçenekteki pencerede Tercih edilen dil olarak Ayarla butonu ile birincil dil tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Microsoft Office dil paketini indirip kendiniz kurun

Eğer işleminizin daha kısa sürmesini istiyorsanız Microsoft Office dil paketini kendiniz indirip kurabilirsiniz bunun için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterlidir.

1. Microsoftun Buradaki web sayfasını ziyaret edin

2. Sayfayı biraz aşağıya doğru kaydırıp Office sürümünüzü seçin ve 32 veya 64 bit setup.exe dosyasını indirin ve çift tıklayıp kurulumu tamamlayın.

Uygun Office dilini indir

Artık Dosya - Diğer - Seçenekler - Dil kısmından Görüntüleme dili yapmak istediğiniz dili seçip Tercih edilen dil olarak Ayarla butonu ile Görüntüleme dilini değiştirebilirsiniz.

Yeni inen Office dilini görüntüleme dili yap

Eski office sürümlerindeki dil değiştirme adımları için sayfa sonun daki linktlerden faydalanabilirsiniz.

- Microsoft Office görüntüleme dili nasıl değiştirilir Burada

- Microsoft Office karşıya yükleme merkezini kapatın Burada

- Microsoft Office de Donanım grafik hızlandırma Burada


2 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Polat

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha