Bir tıkla süper gizli dosya veya klasör oluşturalım


Bir tıkla süper gizli dosya veya klasör oluşturalım
Önceki makalelerimizin birtanesinde Süper gizli dosyaların ne olduğu konusunda bilgiler paylaşmıştık ilgili makaleyi sayfanın sonundaki linklerde bulabilirsiniz, yinede kısaca tarif edecek olursak Süper

gizli dosyalar ; Microsoftun önemli sistem dosya veya klasörlerini korumak amacıyla kullandığı bir özelliktir ve "Gizli dosya Klasör ve Sürücüleri göster" kısmına işaret koysanız bile veya "Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle" kısmındaki tiki kaldırsanız bile Görünür hale gelmezler. Süper gizli Dosya veya Klasör oluşturmak için Komut istemi dediğimiz CMD den küçük bir komut çalıştırmamız gereklidir. Gel gelelim her defasında komut istemi ile tek tek klasör veya Dosya yolunu yazarak işlem yapmak elinde yüzlerce dosya bulunan kişiler için işkence haline gelecektir. Takipçilerimizden biri haklı olarak bunun daha kolay bir yolu yokmudur diye sormuş bizlerde buna istinaden bir script kodladık.

Süper gizli dosyalar

Vbs ile süper gizli dosya oluşturalım veya Görünür yapalım

Bu scriptte yaptığımız şey kısaca üzerine sürüklenip bırakılan dosya veya klasörlerin tam yolunu buldurtup bunları süper gizli yapan "attrib +s +h" kodunu uygulamak, diğer scriptte ise bu işlemin tersi olan "attrib -s -h" kodu uygulanmaktadır. Scriptin üzerine birden fazla klasör veya dosya sürüklenebilir hepsini sırası ile süper gizli hale getirecektir. Süper gizliliği kaldırırkende aynı şey geçerlidir. Gelelim kullanımına

Sayfa sonundaki linkten gerekli dosyayı indirip zipten çıkartın "Super_gizli_olustur" klasörü içerisinde iki adet script ve bunların ingilizceleri "EN" mevcuttur.

a) Super_Gizli_Yap.vbe : Klasör veya dosyaları Süper gizli hale getirir
b) Super_Gizliligi_kaldir.vbe : Klasör veya dosyaların Süper Gizlilik özelliğini kaldırır

NOT: Scriptleri kullanabilmek için dosya veya Klasörlerin ilgili scriptin üzerine sürüklenmesi gerekmektedir.

vbs ile süper gizli dosya oluştur

Dosya veya klasörleri Süper gizli hale getirdikten sonra tekrar eski haline getirebilmek için önce onları görünür yapmanız gerekir , görünür yapmanız için ise Önceki makalemizde verdiğimiz scripti kullanmanızı tavsiye ederiz "Super_Gizli_Goster.vbe" - Burada , Ayrıca Scriptlerin üzerine birden fazla dosya veya klasör sürükleyebileceğinizi unutmayınız.Aşağıdaki Scriptler Windowsun bütün sürümlerinde sorunsuz çalışmaktadır.

- Süper gizli dosyalar nedir nasıl görünür yapılır Burada

- Gizli dosya ve klasörleri Göster gizle çalışmıyor Burada

- vbs ile klasör gizleme , görünür yapma Burada

- Sağ tuş ile klasör ve dosyalara erişimi engelleme Burada

- Masaüstünde Görünmez klasör oluşturalım Burada

- Tek tıkla gizli dosyaları göstersin/gizlesin (vbs) Burada


4 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for kardeş coe
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for Enver Onder

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha