Firefox şifre ve favorilerinizi bir tıkla yedekleyin


Firefox şifre ve favorilerinizi bir tıkla yedekleyin
Eğer asıl tarayıcınız olarak Firefoxu kullanıyorsanız arasıra da olsa yedekleme yapmanızı şiddetle tavsiye ederiz çünkü her bilgisayar kullanıcısı, program veya bilgisayar çökmesi nedeniyle verilerini


kaybetme riskiyle karşı karşıya kalır Firefox tarayıcısında yedek almak için farklı yazılımlar mevcut olmasına rağmen nedendir bilinmez çoğu 7-8 sene öncesine ait ve doğru dürüst yedekleme yapamıyorlar,yapanlardan çoğu da ücretli. Diğer bir kısım yazılımlar ise Kullanıcı login (giriş) ve şifre bilgilerini bir liste halinde gösteren uygulamalar ki en tehlikelileri bunlar, acaba kodlayıcısına bu bilgileri yolluyormu diye aklınızdan geçirmeden edemezssiniz, bu sebepledirki Güvenlik amacıyla lütfen şifrelerinizi metin belgesi veya Html şeklinde gösteren uygulamalardan uzak durunuz.Firefox verilerini yedekleme işlemi için birden fazla seçenek mevcuttur mesela ;

1. Bir yedekleme uygulaması kullanmak
2. El ile kendinizin yedeklemesi
3. Firefox un senkronizasyon özelliğini kullanmak

Firefox dosyalarını elle yedeklemenin anlamı ; Profil klasörü içerisinde yeralan bazı dosyaların başka yerlere kopyalanmasıdır mesela bu dosyalardan bazıları aşağıda gösterilmiştir.

1. key4.db : Sqlite temelli bir Veritabanı dosyasıdır.
2. logins.json : Login (Kullanıcı girişi) ile ilgili bilgiler şifrelenmiş olarak içerisinde yeralır
3. Places.sqlite : Favoriler veya diğer adı ile Yer imlerinin tutulduğu dosyadır.
4. cookies.sqlite : Çerezlerin saklandığı dosyadır (yedeklemek isteğe bağlıdır, Normalde yedeklenmez)

Firefox şifre ve favoriler dosyaları

İlgili dosyaları güveli bir yere kopyalayarak Firefox Yer imlerinizi ve Şifrelerinizi güvene almış olursunuz. Tarayıcılardaki senkronizasyon özelliği yedekleme kadar güvenli değildir çünkü hiç tanımadığınız bir şirkete bütün email , online bankacılık veya belirli sitelere giriş bilgilerinizi kendi ellerinizle teslim etmiş oluyorsunuz ve buradaki veriler bir şekilde zarar görürse geri getirme şansınız olmuyor.

Simple Firefox Backup ile yedekleme ve geri yükleme

yazılım sordum tarafından geliştirilmiş bir uygulama olup Ücretsiz ve Portabledir (kurulumsuz). Uygulama Elle yapılan yedeklemenin otomatikleştirilmiş şeklidir hiçbir şekilde şifrelerinizi okumaz ve dosyalar üzerinde değişiklik yapmaz. Lütfen şifrelerinizi okuyan ve gösteren yazılımlardan UZAK DURUNUZ. Sayfa sonundaki linke tıklayıp yazılım anasayfasına ulaştıktan sonra Programı indirip sisteminize uyan sürümünü çalıştırın (x64 veya x86)

Simple Firefox Backup nasıl kullanılır

Yazılımın çalıştırdıktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir arayüz gelecektir. yedekleme yapmak için ikinci butona tıklayın Böylece yedek klasörü içerisinde tarih mühürlü bir yedek klasörü oluşacaktır.Yazılım arayüzünde ise bu yedekler sırası ile Firefox Backup 1,2,3 ... olarak görünecektir

simple firefox backup arayüzü

Arayüzdeki yedeklerden birini geri yüklemek isterseniz bu durumda ilk butona tıklamanız gerekir yada yedeğe sağ tıklayın ve açılan menüden "Restore Backup" kısmını seçin, yedeğiniz geri yüklenecektir.

simple firefox backup ile yedeği geri yükle

Varsayılan ayarlarda "Simple Firefox Backup" 9 Dosya ile yedek oluşturur, ancak örneğin "search.json.mozlz4" dosyasını yedeklemek istemiyorsanız bunun için küçük bir ayar yapmanız gerekecektir üst menüden File -  Open Config File kısmını seçerseniz "fBackup.ini" dosyası açılacaktır.

simple firefox backup confgi feature

Aşağıdaki şekilde 0 veya 1 değeri vererek yedeklenecek veya yedeklenmeyecek dosyaları belirleyebilirsiniz.

1 - Simple Firefox Backup ilgili dosyayı yedekler
0 - Simple Firefox Backup ilgili dosyayı yedeklemez

Simple Firefox Backup u neden tercih edeyim diyorsanız ; Güncel olması , Portable olması, Şifrelerinizi hiçbirşekilde okumaması ... gibi olumlu yönlerini sayabiliriz.

- Firefox ve Chrome Kredi kartı bilgilerini kaydetmesin Burada

- Firefox bütün istenmeyen Popupları engellesin Burada

- Firefox tarayıcısında telemetry yi devre dışı bırakalım Burada

- Firefox otomatik olarak güncellemesin Burada

- Firefox ta Video ve Ses Otomatik Olarak Oynamasın Burada

- Firefoxta Donanım ivmelenmesi ayarını kapatma Burada


14 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Alper

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha