Bir yazılımı Her Zaman Yönetici yetkileri ile başlatın


Uygulama herzaman yönetici yetkisi ile başlasın
Bazı yazılımlar varsayılan olarak standart kullanıcı yetkileri ile çalışırlar bunlarda amaç mesela Kısıtlı kullanıcı altında çalıştırılırlarsa Yönetici şifresi sormayıp kullanılabilsin. Oysa direkt yönetici yetkisi


isteyen uygulamaları kısıtlı kullanıcı altında çalıştırmaya kalkarsanız Yönetici şifresi isteyeceğinden kullanımları kısıtlanmış olacaktır. Ayrıca istediğiniz herhangi bir yazılımı sağ tıklayıp yönetici yetkileri ile çalıştırabilirsiniz.

Sağ tuşta Yönetici olarak başlat

Gel gelelim herdefasında bunu yapmamak için dilerseniz küçük bir ayar değişikliği ile yazılımın herzaman yönetici yetkilerinde çalışmasını sağlayabilirsiniz. Bu ayarı Fast Copy isimli yazılımda kullanıyorum çünkü varsayılan olarak yönetici yetkilerinde çalışmıyor ve bu uygulama ile C dizinine bir kopyalama yapacaksam hata veriyor o sebepledir ki her seferinde yönetici olarak çalışması gerekiyor.

Bir yazılım herzaman yönetici yetkilerinde çalışsın

Her açılışında yönetici olarak çalıştırmak istediğiniz yazılıma sağ tıklayın ve Özellikler deyin , ardından açılacak olan pencerede Uyumluluk sekmesine geçiş yapın ve burada yeralan Bu Programı yönetici olarak çalıştır kutucuğuna tik koyun. Eğer ilgili yazılımın masaüstünde bir kısayolu varsa aynı işlemi kısayol üzerinden de uygulayabilirsiniz.

Yazılım her zaman yönetici olarak başlasın

Artık yazılım her çalıştığında yönetici yetkileri ile çalışacaktır. İşlem uygulandıktan sonra ikonu üzerinde Yönetici olarak çalıştır simgesi olan kalkan simgesi belirecektir. Hatırlarsanız aynı işlemi yapmak için dosyaya sağ tıkladıktan sonra Gönder masaüstü (Kısayol Oluştur) deyip ardından ilgili kısayolu  seçtikten sonra Özellikler - Gelişmiş kısmına tıklayıp Yönetici olarak çalıştır kısmına tik koymanız gerekiyordu.

cmd gelişmiş

Eğer uygulamayı anlık olarak yada bir defalığına yönetici olarak çalıştıracaksanız , Aramaya ilgili uygulamanın ismini yazıp çıkan sonuca sağ tıklayıp , Yönetici olarak çalıştır da diyebilirsiniz.

Arama üzerinden yönetici olarak çalıştır

Aslında birçok uygulama kodlanırken varsayılan olarak yönetici yetkisi isteyecek şekilde derlenmektedir. Bu şekilde derlenmemiş olanlarını da üstteki yöntemlerden biri ile Yönetici yetkilerinde çalıştırabilirsiniz. Yönetici yetkileri ile çalıştırılmış uygulamaların üst barında (Admin) veya benzeri bir ibare ile yazılımın hangi yetkilerde çalıştığı bildirilebilmektedir.

- Yönetici yetkisi ile çalışan Programlar şifre sorsun Burada

- Bir yazılımı servis olarak çalıştıralım Burada

- Cmd herzaman Yönetici yetkilerinde başlasın Burada

- Masaüstü sağ tuşuna Yönetici Cmd ekleyin Burada

- Windows 10 da Gizli yönetici hesabı nasıl etkinleştirilir Burada

- Bir klavye kısayolu ile programları yönetici olarak başlatın Burada

- Sağ tuşa sahipliği değiştir özelliği ekleyin Burada

- Windows 10 da sağ tuşa Sahipliği göster ekleyelim Burada

- Bir yazılımı en yüksek yetkilerle çalıştırın Burada

- Sağ tuş menüsüne çalışma önceliği seviyesi ekleyelim Burada


4 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for L.KESKİNKILINÇ
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for Hakkı

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha