Windows ağ türünü özel veya herkese açık (genel) yapın


Ağ türünü özel veya herkese açık (genel) yapın
Windowsta bir kablosuz ağa (Wi-Fi) ilk kez bağlandığınızda bu ağ Herkese açık (Genel) olarak ayarlanır. Herkese açık (Genel) ağ ayarlarında Bilgisayarınız ağdaki diğer cihazlardan gizlenecektir bu da dosya ve yazıcı


paylaşımı için bilgisayarınızı kullanamayacağınız anlamına gelir. Genellikle Halka açık yerlerde kafe , pastane ... gibi yerlerde tercih edilmelidir. Eğer Diğer bilgisayarlarla dosya paylaşımı yapacaksanız yada yazıcıya bağlanıp çıktı alacaksanız bu durumda ağ türünüzü özel ağ haline getirmeniz gerekir çünkü özel ağ ayarlarında bilgisayarınız ağdaki diğer cihazlar tarafından bulunabilir.

Windowsun hangi sürümünü kullanırsanız kullanın kolayca ağ türünü genel veya özel ağ haline getirmek için Ücretsiz ve Portable bir yazılım olan Network Profil Name changer yazılımından faydalanabilirsiniz.

Bir tıkla Genel ağı özel yapın (Yada tersi)

1. Network Profil Name changer isimli yazılımı Buradaki linkten edinin ve zipten çıkartın.

2. Yazılımı çalıştırdığınızda karşınıza tüm ağların listelendiği bir arayüz gelecektir. Hangi ağı ortak veya özel olarak değiştirmek istiyorsanız O ağa sağ tıklayın ve yeni açılacak olan menüden Ağ Profili kısmını seçin.

Ağ Porfilini herkese açık veya özel yap

ilgili ağın profilini Dilerseniz Herkese açık (genel) , dilerseniz özel olarak ayarlayabilirsiniz. Eğer yazılım kullanmadan ağ profilini özel veya herkese açık olarak değiştirmek istiyorsanız Ayarlar uygulamasını kullanabilirsiniz.

Ayarlar Uygulaması üzerinden Ağ profilini herkese açık (Genel) veya özel yapın

Windows 11 de Ayarlara tıklayın ardından sol tarafta bulunan Ağ ve internet kısmını seçin karşınıza Ethernet , Mobil Etkin nokta , Wi-Fi gibi tüm ayarların sıralandığı sayfa gelecektir. Windows 10 da ağ profilini ortak veya özel yapmak için Bakınız

Ağ ve internet sayfası

İnternete benim gibi kablo ile bağlanıyorsanız bu durumda Ethernet kısmına tıklamanız gerekir böylece karşınıza herkese açık (Önerilen) veya özel ağ seçeneklerinin yeraldığı sayfa gelecektir dilediğinizi seçebilirsiniz.

Ethernet bağlantısını özel veya herkese açık yap

Eğer internete kablosuz (Wi-Fi) olarak bağlanıyorsanız bu durumda ilk resimde Wi-Fi yi seçmeniz gerekir. Ardından karşınıza bağlı olduğunuz kablosuz ağ gelecektir bağlı olduğum ağın ismi Poseidon olduğundan bunun üzerine tıklıyorum.

Wi-Fi ayarları

Ve karşıma Herkese açık (önerilen) veya özel seçeneklerinin yeraldığı sayfa geliyor. Buradan dilediğim ayarı seçebilirim.

Wi-Fi ağını Özel veya herkese açık yap

Microsoftun özel veya herkese açık (Genel) ağ türüne geçiş adımlarını her Windowsta değiştirmesi sebebi ile ilk verdiğim yazılım ile bu değişikliği yapmak en kolay yöntemdir.

- Windows 10 da Ağ profilini Ortak veya özel yapmak Burada

- Ağ Profil ismini kolayca değiştirin veya silin Burada

- Laptopum kablosuz ağa bağlanmıyor Burada


2 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Elif

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha