Google Android Takvimde koyu tema


Google Android Takvimde koyu tema
Google Takvim uygulaması , toplantıları ve etkinlikleri hızlı bir şekilde zamanlamanıza olanak veren ve yaklaşan etkinlikler hakkında hatırlatıcı mesajlar almanızı sağlayan oldukça kullanışlı bir uygulamadır.


Takvim ile GMail hesabınızdaki uçuş, konaklama, konser ve restaurant rezervasyonu gibi planlarınızı takip edebilirsiniz. Google Takvim planladığınız işleri size bildiren hatırlatıcı özelliğine de sahiptir.

Google Android Takvim uygulamasında Koyu tema nasıl aktif edilir

1. Eğer telefon arayüzünden Takvim uygulamasına erişemiyorsanız tüm uygulamalarım kısmına gidiniz ve buradan takvim uygulamasını başlatınız.

Google takvime nasıl ulaşılır

2. Açılan Takvim uygulaması sol üst köşesinde bulunan ızgara menüsüne dokunun ve Ayarlar kısmını seçin bir sonraki ekranda Genel kısmına dokunun

Googel takvim ayarları

3. Yeni açılacak ekranda temalar kısmını seçtikten sonra açılacak olan ekranda Açık, Koyu ve pil tasarrufuna göre ayarla kısımlarından birini seçebilirsiniz.

Google Android takvimde koyu tema

Üstteki anlatım Android PIE sürümü 9.0 kullanılarak yapılmıştır fakat daha alt sürümlerde de ayarın benzeri yerde olduğunu tahmin ediyorum. Android telefonlardaki Google Takvim uygulamasının az bilinen bazı özellikleri de mevcuttur mesela ;

1. Takvimde belirlediğiniz olaya bağlı olarak telefonu sessize alabilir.
Bu teknik olarak bir Android özelliğidir, ancak Takvim ile birlite çalışır ve oradaki en pratik seçeneklerden biridir: telefonunuzun Google Takvim'inizdeki bir etkinlik gerçekleştiğinde kendisini otomatik olarak sessize alma yeteneği mevcuttur.

2. Grup etkinlikleri için hızlı yanıt.
Tıpkı Android, bir aramayı reddettiğinizde önceden yazılmış bir hızlı yanıt göndermenize izin verdiği gibi, Google Takvim de yaklaşmakta olan bir toplantıya katılan herkese hızlı bir not göndermenize izin verir. Eğer Takvim ek yanıtlar oluşturmanıza izin vermezse, varsayılan yanıtların herhangi birini kendi isteğinize uygun olarak düzenleyebilirsiniz.

3. Mevcut bir etkinliği çoğaltmak
Takvim uygulaması, bir etkinliği çoğaltmak ve ardından yeni bir etkinlik için taslak olarak kullanmak için kolay bir yol sunar: Taklit etmek istediğiniz etkinliğe dokunun ardından sağ üst köşesindeki üç nokta simgesine dokunun ve "Çoğalt". deyin . Yeni etkinliğiniz, orijinal etkinliğin bilgileri ile doldurulmuş ve gerektiği gibi ayarlanması için hazır olarak görünecektir.

4. Bildirim sürelerini düzenleyebilirsiniz

Google Takvim’in yeni etkinlikler için varsayılan bildirim süreleri herkes için uygun olmayabilir bu sebepledirki bir etkinlik hakkında nezaman haber almak istediğinizi ayarlayabilirsiniz.

Üsttekilerin dışında ; Android Takvim uygulaması yinelenen hedefler oluşturmanıza yardımcı olabilir. Olayları hızlı bir şekilde silmenizi kolaylaştırır , Hızlı aylık takvim görünümüne geçmenizi sağlar...

- Telefon ekranı kilitliyken fotoğraf çekin Burada

- Google chrome android sürümünde karanlık tema Burada

- Android telefonda pil tasarrufu için koyu tema kullanın Burada

- Bir tıkla chromede siyah temayı aktif edin Burada

- Akıllı telefonda Uyarlanan parlaklık ayarı Burada

- Windows 10 da herşey siyah olsun Burada

- Windows 10 da koyu temayı aktif edelim Burada


2 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for Tolga Uğurlu

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha