Fare ve Klavyenin kalan pil seviyesi nasıl bulunur


Fare ve Klavyenin kalan pil seviyesi nasıl bulunur
Oldukça ucuz bir Kablosuz Klavye ve Fare seti alıp kullanmaya başlamıştım , 15-20 gün sonra farenin pili aniden bitti , herhalde kullanılan piller yeni değildi diye düşünerek yeni pil satın aldım lakin 15


gün bile gitmedi , farklı marka pillerde de aynını yapınca satın aldığım yere gittim durumu anlattım yeni bir ürün ile değiştirdiler , fakat sorun aynen devam ediyordu , işin tuhafı klavyede anormallik olmamasına rağmen fare (Mouse) pili resmen yiyip bitiriyordu , şarjlı pil aldım ama nafile ilk 1 yılın sonunda farenin pil tüketimi 1 hafta bazen 3 güne düştü , tam işimin ortasındasın pat fare çalışmıyor ... oldukça rahatsız edici bir durum. Birkaç yıl bu şekilde pillere birhayli para yatırdıktan sonra bıktığım için yeni bir fare almaya karar verdim satıcıya durumu anlattım bana Logitech M705 i önerdi ve normal kullanımda pili 3 yıl gider dedi , aldım geldim ve Logitech in web sitesine baktığımda satıcının dediği gibi 3 yıl yazıyordu. Elbette ben çok yoğun kullandığım için 9 ayda piller bitti lakin pil değiştirme sürem 3 günden 9 aya çıkmıştı.

Kablosuz fare pil süresi

Kablosuz Farelerin pil dayanıklılık süresi hangi faktörlere bağlıdır

Kablosuz fareler (Mouse) hakkında edindiğim tecrübeler bana şunu gösterdi :

1. Ucuz kablosuz Fare (Mouse) lerden uzak durun , zaman geçtikçe pile verdiğiniz para ile en pahalı Fareyi satın alabileceğinizi göreceksiniz.

2. Kablosuz Fareniz mümkünse 2 pil hazneli olsun , çift pil fareyi biraz ağırlaştırsa bile pil dayanıklılık süresini 2 ye katlamaktadır.

3. Mose Pad iniz çok koyu veya şeffaf olmasın. Fareler siyah granit masada ve hatta cam gibi şeffaf yüzeylerde çalışabilirler fakat bu yüzeyler faredeki izleme sensörünün daha fazla güç kullanmasına sebep olduklarından pil daha çabuk tükenecektir.

4. USB alıcısının (Dongle) ve Farenin birbirine yakın olduğundan emin olun, uzaksa USB alıcı için bir USB uzatma kablosu kullanın ve yakınlaştırın.

5. Seyahat ederken fareyi manuel olarak kapatın. Fareler kullanılmadığında uyku / bekleme moduna geçebilirken, çantanızın içinde hareket ettiklerinde uyanabilirler ve bu da pil gücünü tüketir.

6. Kaliteli piller kullanmaya çalışın.

Klavye veya Farenin kalan pil seviyesi nasıl bulunur

Her fare veya Klavyenin Pil seviye göstergesi bulunmaz bu nedenledirki aşağıdaki anlatılanlar sadece belirli durum ve /veya markalar için geçerlidir. Eğer Bluetooth bağlantılı bir klavye veya Fareniz varsa ve Windows 10 RS5 build 17639 veya daha üst bir sürümünü kullanıyorsanız. Aşağıdaki şekilde kalan pil sürenizi bulabilirsiniz.

1. Ayarlar - Cihazlar - Bluetooth & Diğer cihazlar kısmına gidin , buraya daha kolay ulaşmak için aşağıdaki kodu çalıştır penceresinden verebilirsiniz.

ms-settings:bluetooth

Karşınıza aşağıdaki gibi bir pencere açılacaktır. Burada eğer cihazınız destekliyorsa kalan pil seviyeniz görünecektir (Aşağıdaki resim temsilidir)

Windows 10 da klavye ve farede kalan pil seviyesi

2. Bazı marka ve modellerde pil seviyenizi görmek için üreticinin web sayfasından bir yazılım indirmeniz gerekir mesela Logitech in Set Point uygulamasını indirip kurarak eğer cihazınız destekliyorsa Fare veya Klavyenizin pil seviyesini kolayca öğrenebilirsiniz. Klavye veya Fareniz Logitech ise

a) Yazılımı sayfa sonundaki linkten indirip kurun

b) Ardından saatin yanındaki ikonuna çift tıklayıp çalıştırın karşınıza gelen pencerede sol taraftaki Pil ikonuna tıklayın ve böylece Farenizin ve/veya Klavyenizin Pil bitimine nekadar süre kalmış görebileceksiniz.

Logitech Setpoint ile kalan pil seviyesini bulun

Üstteki resimde de görüldüğü üzere dilerseniz Pilin bitimine kalan yaklaşık gün sayısını görebileceğiniz gibi dilerseniz Yüzde olarak ta pil bitim seviyesini öğrenebilirsiniz. Elbette Logitech in bazı ürünlerinde Bu özellik desteklenmeyebilir. Ürününüz Logitech ise yazılımı indirip kurarak test edebilirsiniz.

3. Üsttekilerin hiçbiri sizde çalışmıyorsa ve pil seviyesi sizin için çok önemliyse Piyasada satılan pil seviye ölçerlerden birini kullanabilirsiniz ,

Pİl ölçer (Battery tester)

Aslında tek kalem pil ile çalışan bir el feneriniz varsa pili buraya koyup ampul ışığının gücüne bakarak ta tahmini olarak Pilin ne seviyede olduğunu görebilirsiniz.

- Logitech Unifying Teknolojisi nedir ne işe yarar Burada

- Farenin bize sağladığı az bilinen kolaylıklar Burada

- Fare birincil düğmesi nasıl değiştirilir Burada

- Kablolumu kablosuz faremi Burada

- Laptopunuzun nekadar pil ömrü kalmış bulun Burada

- Intel HD grafik kartında Pil tasarrufu ayarı Burada

- AHCI Link Power Management ile laptop pil ömrünü arttırın Burada

- Android telefonlarda pil çabuk bitiyor sorunu Burada

- Windowsta pilin bitimine kalan süre yazmıyor Burada


7 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for TRWE_2012
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for TRWE_2012
  5. Avatar for Serdar
  6. Avatar for Velociraptor
  7. Avatar for antiparazit

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha