Çalışmayan Game bar nasıl onarılır


Çalışmayan Game bar nasıl onarılır
Game Bar, Windows 10'da bulunan ve ekran görüntüsü almanızı ve video oyunlarını kaydedip yayınlamanızı sağlayan dahili bir yazılımdır.SanırımKullanım kolaylığı ve ek yazılım kurmaya gerek bırakmadığı için

olsa gerek Game Bar konusunda açtığımız başlıklar ilgi gördü , eski başlıklarımızdan birinde Game bar kısayolu nasıl oluşturulur , game bar nasıl açılır gibi konularda bilgiler vermiştik. Gel gelelim bazı kullanıcılarımız Game barın hiç açılmadığını yazdılar ve bu konuya bir çözüm sunmamız konusunda yoğun istekte bulundular. Aşağıdaki makalemizde önce Game barın nasıl yasaklanacağını göreceğiz ardından yasaklanmış olan game barın bu yasağını kaldırıp bozulmuşsa tamir etmeye çalışacağız.

Game bar nasıl yasaklanır veya devre dışı bırakılır

Eğer herhangi bir sebeple Bilgisayarınızda Game bar açılmasın (çalışmasın) istiyorsanız Game bar ı yasaklayabilirsiniz , bunun için farklı registry kayıtları, ayarlar bulunmasına rağmen biz sizler için bunları tek tıkla çalışacak hale getirdik ve script şeklinde sayfa sonundaki indirme linkinden sunduk
Sayfa sonundaki linkten dosyayı indirip "game_bar_disabler" klasörü içerisindeki "GameBar_yasak.vbe" dosyasını çalıştırdığında artık game bar devre dışı kalacaktır.

Game bar kullanımı yasaklandı

Ardından Dosya gezgini yeniden başlatılacak ve game bar devre dışı kalacaktır. Artık Klavyenizdeki Windows ve G tuşlarına bastığınızda Game bar açılmayacaktır. Game Bar ı tekrar aktif etmek için ise "GameBar_serbest.vbe" dosyasını çalıştırmanız gerekir.

Game bar kullanımı serbest

Böylece Game bar tekrar kullanılabilir hale gelecektir.

Game Bar bozuk , Açılmıyor (Çalışmıyor)

Game bar varsayılan olarak klavyenizdeki Windows ve G tuşlarına bastığınızda açılacak şekilde ayarlı gelmektedir. gel gelelim üstteki verdiğimiz script gibi bir yöntemle kapatılmışsa çalışmayacaktır , game barı tamir etmek için aşağıdaki adımları izleyiniz.

1. Üstte verdiğimiz GameBar_serbest.vbe dosyasını kullanarak Game Bar ın çalışmama sorununun düzelip düzelmediğini kontrol ediniz. Eğer script sorununuzu çözmediyse sırası ile aşağıdaki adımları uygulayın.

2.  Ayarlar - Oyun -Oyun çubuğu kısmına gidip "Oyun Kiplerini ve Ekran görüntülerini kaydedin ve Oyun çubuğu kullanarak yayınlayın" kısmında bulunan düğmenin açık konumda olduğundan emin olun

Game bar düğmesi

Buraya daha kolay ulaşmak için çalıştırdan aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz.

ms-settings:gaming-gamebar

Bu düğme açık konumdaysa solda bulunan Oyun Modu kısmına tıklayıp oyun modu düğmesinide eğer kapalı ise açık konuma getirin.

Game bar oyun modu

3. Eğer Game bar halen çalışmıyorsa Onarma yöntemine başvurmanızı tavsiye ederiz , bunun için Ayarlar - Uygulamalar Kısmına gidin , buraya kısa yoldan ulaşmak için çalıştırdan aşağıdaki komutu verebilirsiniz.

ms-settings:appsfeatures

Listeden Xbox Game bar ı bulun ve gelişmiş seçenekler kısmına tıklayın.

xbox game bar gelişmiş seçenekler

Açılan ekranda "Sıfırla" ve "Onar" seçenekleri işinizi görecektir tavsiyem sıfırlamayı kullanmanız olmazssa Onar demenizdir. Genelde sıfırlama sorunları çözmekte daha başarılıdır.

xbox game bar onar

4. Game bar halen çalışmıyorsa Powershell konsol penceresini yönetici yetkileri ile çalıştırın ve aşağıdaki komutlardan birini verin.

Get-AppxPackage *xbox* | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage *xboxapp* | Remove-AppxPackage

Üstteki komut Game bar ı sisteminizden tamamen kaldıracaktır.Bu işlemeden sonra sisteminizi Yeniden başlatmanız gerekir yoksa Microsoft mağazasından Game Barı kurarken sorun çıkartacaktır.

powershell ile game bar kaldırıldı

Kırmızı ile kaldırılmadı filan yazarsa aldırmayın çünkü kaldırıyor. Sonrasında Microsoft mağazasına gidip Game Barı Buradaki linkten tekrar kurabilirsiniz.Game bar da karşılaştığınız sorunların çözümü için Buradaki linke gözatabilirsiniz.

- Game bar bildirimleri nasıl kapatılır Burada

- Oyun çubuğu (Game bar) klavye kısayolu çalışmıyor Burada

- Oyun Modu ve çubuğunu kapatalım Burada

- Oyun Oynamak için laptop satın alınırmı Burada

- PSP oyunlarını bilgisayarda oynayın Burada

- Windows 10 da ekran kaydı (videosu) nasıl yapılır Burada

- Android Oreo daki gizli Ahtapot oyunu Burada

- 3 CD lik bir oyunu kalıp (imaj) dosyası ile kuralım Burada


22 Yorum Var
  1. Avatar for Velociraptor
  2. Avatar for deniz
  3. Avatar for Velociraptor
  4. Avatar for byozer67
  5. Avatar for Velociraptor
  6. Avatar for yiğit
  7. Avatar for Velociraptor
  8. Avatar for Bora
  9. Avatar for Velociraptor
  10. Avatar for İbrahim Orman

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Captcha